Fotbal: Robert Lewandowski a rupt contractul cu Huawei

Fotbal: Robert Lewandowski a rupt contractul cu Huawei

Polonezul Robert Lewandowski, atacantul echipei germane de fotbal Bayern Munchen, a rupt cooperarea cu gigantul chinez în telecomunicaţii Huawei, acuzat de presă de colaborare cu Rusia în contextul războiului din Ucraina, informează AFP.

Compania chineză a respins însă aceste acuzaţii, calificându-le drept "fake news".

"Noi am luat astăzi decizia de a pune capăt cooperării de marketing între Robert Lewandowski şi Huawei. Astfel, realizarea tuturor prestaţiilor promoţionale a fost suspendată din partea noastră", a declarat agentul fotbalistului Tomasz Zawislak într-un comunicat dat publicităţii, fără să precizeze motivul ruperii contractului.

Conform presei poloneze, decizia este legată de un articol publicat de cotidianul britanic Daily Mail care acuză Huawei că ar fi ajutat Rusia să securizeze internetul în faţa atacurilor hacker-ilor pro-ucraineni.

Daily Mail a citat în articolul său un raport publicat pe un site chinez şi care a dispărut ulterior.

Grupul chinez a confirmat, la rândul său, ruptura contractului. "Huawei CBG Poland regretă finalul parteneriatului cu Robert Lewandowski. Noi apreciem cooperarea noastră de mai mulţi ani şi îi urăm mult noroc pentru viitor", a indicat Huawei.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”