Fotbal: România a debutat cu stângul în preliminariile Campionatului European Under-21, 1-2 cu Danemarca

Fotbal: România a debutat cu stângul în preliminariile Campionatului European Under-21, 1-2 cu Danemarca

Reprezentativa Under-21 a României a fost învinsă cu scorul de 2-1 (1-0) de Danemarca, marţi seara, la Aalborg, la debutul său în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal pentru tineret din 2021.

Tricolorii puteau evita înfrângerea la debutul în noua campanie, dacă Florinel Coman nu rata un penalty în minutele adiţionale ale partidei. Andreas Olsen (3, 55) a marcat golurile danezilor, în timp ce Florinel Coman (80) a punctat pentru echipa antrenată de Mirel Rădoi.

Danemarca a deschis rapid scorul, încă din min. 3, când Olsen a pătruns nestingherit şi a marcat cu un şut care l-a surprins pe Aioani. Gazdele au fost aproape să îşi majoreze avantajul, dar şutul lui Bruun Larsen (14), de la 25 metri, a fost respins de Aioani, iar Holse (16) a trimis un şut-centrare în bară.

Treptat tricolorii au echilibrat disputa şi şi-au creat o serie de situaţii de gol: Petre (20) a şutat peste poartă din careu, Coman a tras de două ori pe poartă, dar Christensen a fost de fiecare dată la post (24).

Tot Danemarca a fost mai aproape de gol, dar Dima (28) a respins de pe linia porţii şutul lui Holse.

Christensen s-a remarcat la şutul din unghi al lui Olaru (34) şi la loviturile libere ale lui Coman (36, 42).

În repriza secundă, Danemarca s-a desprins după o pasă greşită a lui Raţiu, interceptată de Bruun Larsen, care l-a servit perfect pe Olsen (55).

Tricolorii s-au avântat în atac, dar au fost surprinşi de mai multe ore în apărare şi scorul putea lua proporţii. Bruun Larsen (59) a tras de la 18 metri, dar Aioani a prins, Olsen (65) a ţintit bara, şutul său de la 18 metri fiind deviat de Raţiu, apoi a tras din cădere (69), mingea fiind deviată în corner de Aioani.

Echipa României putea primi penalty în min. 74, când Băluţă a şutat peste poartă din careu, după care a fost călcat de Nelsson, însă arbitrul nu a dictat lovitură de pedeapsă.

Golul echipei noastre a fost marcat de Coman, cu un şut de la circa 30 de metri, portarul Christensen fiind păcălit de traiectoria mingii.

În minutele adiţionale, Ganea a fost faultat în careu de Christensen, dar Coman a executat telefonat lovitura de la 11 metri şi portarul danez a apărat.

Din această campanie a Campionatului European de tineret sunt permise cinci schimbări într-o echipă, cu condiţia să fie efectuate în nu mai mult de trei situaţii.

În alte partide din Grupa a 8-a, Finlanda a terminat nedecis acasă cu Irlanda de Nord, 1-1, iar Ucraina a dispus de Malta cu 4-0.

România va juca următorul meci pe 10 octombrie, la Ploieşti, cu Ucraina.

Pe primul loc se află Finlanda, 4 puncte (2 jocuri), urmată de Ucraina, 3 puncte (2 j), Danemarca, 3 p (1 j), Irlanda de Nord, 2 p (2 j), Malta, 1 p (2 j), România, 0 puncte (1 j).

La turneul final din Ungaria şi Slovenia se vor califica, pe lângă echipele gazdă, cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cea mai bună echipă de pe locul al doilea. Celelalte opt formaţii clasate pe locul secund vor disputa între ele un baraj în dubla manşă pentru celelalte patru locuri disponibile.

Danemarca - România 2-1 (1-0)
Au marcat: Andreas Olsen (3, 55), respectiv Florinel Coman (80).
Florinel Coman a ratat un penalty în min. 90+3 (a apărat Oliver Christensen).
Aalborg, Aalborg Stadion
Preliminariile Campionatului European Under-21 din 2021 - Grupa a 8-a

Au evoluat echipele:
Danemarca: 1. Oliver Christensen - 3. Daniel Anyembe, 6. Jacob Soerensen, 5. Victor Nelsson (căpitan), 2. Andreas Poulsen - 8. Morten Hjulmand (20. Magnus Kofod Andersen, 46), 19. Nikolas Nartey, 17. Carlo Holse (18. Mads Emil Moeller Madsen, 86) - 7. Andreas Olsen, 10. Jacob Bruun Larsen, 14. Anders Dreyer (9. Jens Odgaard, 67). Selecţioner: Albert Capellas Herms.
Rezerve neutilizate: 16. Peter Vindahl-Jensen - 11. Victor Jensen, 12. Frederik Alves Ibsen, 13. Malte Amundsen, 15. Mikkel Damsgaard, 21. Mads Roerslev Rasmussen.
România: 12. Marian-Mihai Aioani - 18. Andrei Raţiu (19. Mihai Velisar, 67), 4. Alexandru Paşcanu, 3. Constantin Dima (15. Andrei Chindriş, 66), 2. Radu Boboc - 8. Vlad Dragomir (20. Andrei Ciobanu, 51), 5. Tudor Băluţă (căpitan), 17. Darius Olaru - 10. Denis Drăguş (22. Mihai Dobre, 66), 11. Adrian Petre (9. George Ganea, 73), 7. Florinel Coman. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 23. Cosmin Dur-Bozoancă - 6. Grigore Ricardo, 14. Răzvan Oaidă, 21. Mihai-Alexandru Neicuţescu.

Arbitru: Erez Papir; arbitri asistenţi: Sagy Metzamber, Tom Adi; al patrulea oficial: Liran Liany (toţi din Israel)
Cartonaşe galbene: Hjulmand (18), Nartey (41), Coman (82), Velisar (86).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: Federația Română de Fotbal/ Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...