Fotbal: România are mulţi jucători foarte tehnici, a declarat selecţionerul echipei Germaniei, Joachim Loew

Fotbal: România are mulţi jucători foarte tehnici, a declarat selecţionerul echipei Germaniei, Joachim Loew

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, a declarat, sâmbătă, că România, adversara sa de duminică, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, are mulţi jucători tehnici şi s-a arătat impresionat de calitatea mijlocaşilor români.

''România este o echipă diferită ca stil faţă de Islanda. Islanda este o echipă foarte defensivă, în timp ce România joacă mai mult pe atac, a marcat 12 goluri în ultimele sale patru jocuri. Defensiva noastră se va confrunta cu o provocare diferită duminică. România are mulţi jucători dotaţi tehnic, care ţin mingea la picior. Am fost foarte impresionat de mijlocul echipei României. Sunt foarte periculoşi în faţă şi au mari calităţi ofensive'', a spus Loew, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

Loew nu s-a arătat pe deplin mulţumit în legătură cu jocul echipei sale în meciul cu Islanda, primul din actuala campanie, câştigat cu 3-0.

''În repriza secundă, puteam juca mai bine în anumite zone. Privind către adversarele de la EURO 2020, avem nevoie de mai multă stabilitate. Având în vedere timpul scurt care a rămas, am făcut multe lucruri bune, dar nu sunt pe deplin satisfăcut'', a spus Loew.

Tehnicianul a precizat că nu va putea conta în meciul de duminică pe fundaşul Niklas Suele, rămas acasă din cauza unei accidentări, în timp ce Goretzka şi Sane sunt incerţi. Goretzka are probleme la gambă, în timp ce Sane e accidentat la coapsă.

Loew a comentat şi absenţa lui Toni Kroos, subliniind că are cu cine să-l înlocuiască, la fel cum s-a întâmplat şi în meciul cu Islanda.

Selecţionerul Mannschaft s-a referit şi la faptul că portarul Manuel Neuer a împlinit sâmbătă 35 de ani: ''I-am cântat La Mulţi Ani dimineaţă. A avut o carieră incredibilă. În acest moment pare a fi în vârf de formă, nu are probleme cu accidentările. Portarii, în general, au mai mulţi ani ca profesionişti decât jucătorii de câmp, aşa că sunt de părere că încă mai are câţiva ani la echipa naţională''.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte selecţionata Germaniei, duminică, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Capitală, într-o partidă din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În al treilea meci al său din această grupă, România va juca la 31 martie (ora 19:00) în deplasare, cu Armenia. La debutul preliminariilor, prima reprezentativă a învins selecţionata Macedoniei de Nord cu scorul de 3-2 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Germania a dispus în aceeaşi zi de Islanda cu 3-0, la Duisburg.

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA