Fotbal: România, la şase puncte de Danemarca, în preliminariile Europeanului Under-21

Fotbal: România, la şase puncte de Danemarca, în preliminariile Europeanului Under-21

Selecţionata de tineret a României se află la şase puncte de liderul Danemarca şi mai are doar şanse teoretice de a câştigat Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021.

România a fost învinsă vineri de Ucraina, la Kiev, cu 1-0, în timp ce Danemarca a dispus cu 3-1 de Malta, în deplasare. Maltezii au deschis scorul surprinzător, prin Ayrton Attard (52), dar danezii au egalat prin Nikolai Laursen (68), iar Mikkel Damsgaard (84) şi Jesper Lindstroem (90+3) au parafat victoria oaspeţilor.

În alt meci, Finlanda a învins Irlanda de Nord cu 3-2, în deplasare.

În clasament, pe primul loc se află Danemarca, 22 puncte (8 jocuri), urmată de România, 16 puncte (7 j), Ucraina, 10 p (7 j), Finlanda, 10 p (8 j), Irlanda de Nord, 6 p (8 j), Malta, 1 p (7 j).

Pe 13 octombrie, România va juca la Giurgiu cu Malta, în timp ce Danemarca primeşte vizita Finlandei. Pe 17 noiembrie, România şi Danemarca se vor înfrunta în ultimul lor meci din grupă, la Ploieşti.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul al doilea se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO 2021. Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: www.frf.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”