Fotbal: Romario cere plecarea lui Tite din postul de selecţioner al Braziliei

Fotbal: Romario cere plecarea lui Tite din postul de selecţioner al Braziliei

Fostul atacant Romario de Souza, campion mondial cu Brazilia în 1994, a afirmat că nu mai este în favoarea continuităţii lui Tite în postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a ţării sale, cu un an înaintea Cupei Mondiale din Qatar, informează EFE.

"Suntem aproape de o nouă Cupă Mondială şi nu ştiu dacă mai este timp pentru o schimbare de antrenor, dar nu mai sunt în favoarea lui Tite ca antrenor al selecţionatei braziliene", a declarat Romario, fostul atacant al Barcelonei, într-un interviu difuzat joi de presa din ţara sa.

Brazilia a fost învinsă în luna iulie de marea sa rivală Argentina, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în finala campionatului sud-american de fotbal - Copa America.

"Echipa naţională a prezentat un fotbal foarte slab. Urât din punct de vedere tehnic, iar tactic nici măcar nu mai trebuie să vorbim", a spus el.

Romario a indicat că speră în continuare ca Brazilia să cucerească titlul mondial anul viitor, dar a recunoscut că "va fi dificil cu actuala echipă". "Cu acest mod de a juca, Brazilia va fi dărâmată (în Qatar). Sper să mă înşel. În opinia mea, e nevoie de o schimbare de antrenor acum, chiar dacă nu mai este suficient timp, dar ar reduce cel puţin daunele", a precizat fostul fotbalist, în vârstă de 55 de ani.

Brazilia lui Tite este lider autoritar în grupa unică sud-americană a preliminariilor CM 2022, cu opt victorii în tot atâtea meciuri disputate şi cu un avans de şase puncte faţă de principala sa urmăritoare, Argentina.

Tite a cucerit Copa America alături de Selecao în 2019, însă are şi două eşecuri în palmaresul său ca selecţioner: eliminarea în sferturile de finală la CM 2018 şi înfrângerea dureroasă de la Copa America 2021, în faţa Argentinei lui Lionel Messi.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...