Fotbal: Ronaldinho a susţinut un candidat de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Brazilia

Fotbal: Ronaldinho a susţinut un candidat de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Brazilia

Fostul star al fotbalului brazilian Ronaldinho şi-a manifestat pe Twitter susţinerea faţă de candidatul extremei dreapta Jair Bolsonaro, favorit în sondaje la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică, acesta fiind susţinut şi de alte personalităţi ale sportului rege precum Rivaldo, informează AFP.

"Pentru o ţară mai bună, eu doresc pace, securitate şi cineva care să ne redea bucuria. Am ales să trăiesc în Brazilia şi vreau o Brazilie mai bună pentru noi toţi", a afirmat, sâmbătă, câştigătorul "Balonului de Aur" din 2005 pe contul său de Twitter , urmărit de circa 18 milioane de internauţi.

Mesajul este ilustrat de o fotografie cu fostul mijlocaş ofensiv de 38 de ani, îmbrăcat cu tricoul galben al "Selecao" cu numărul 17, numele de cod al lui Bolsonaro la urnele electronice.





"Mulţumesc mult Ronaldinho, este o onoare", a răspuns candidatul, a cărui campanie a fost organizată în cea mai mare parte pe reţelele de socializare.

Mesajul fostului campion mondial a fost comentat de peste 10.000 de internauţi, mulţi felicitându-l pentru luarea sa de poziţie, în timp ce alţii l-au criticat cu virulenţă.

"Nu m-am gândit că idolul meu poate să mă decepţioneze în aşa fel", a deplâns un fan pe Twitter.

În Brazilia, alte foste glorii ale fotbalului cum este Rivaldo, campion mondial în 2002 cu echipa din care făcea parte şi Ronaldinho, şi jucători în activitate, precum Lucas Moura (Tottenham), şi-au declarat public susţinerea Bolsonaro.

În decembrie 2017, zvonurile îl dădeau pe Ronaldinho ca posibil candidat la un loc în Senat sub culorile extremei dreapta, informaţie dezminţită însă ulterior. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...