Fotbal: Sânmărtean la prezentarea oficială - Mi-ar plăcea să intru cu Voluntari în play-off, iar apoi să ne batem la titlu

Fotbal: Sânmărtean la prezentarea oficială - Mi-ar plăcea să intru cu Voluntari în play-off, iar apoi să ne batem la titlu

Fotbalistul Lucian Sânmărtean a declarat, vineri, în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial la FC Voluntari, că i-ar plăcea să se califice în play-off cu noua sa echipă și apoi să intre în lupta pentru titlu.

În vârstă de 37 de ani, mijlocașul a semnat un contract valabil până în vara anului 2018 cu gruparea ilfoveană.

"Am ales Voluntari pentru că aici e un mediu propice pentru mine. Îmi oferă posibilitatea de a reveni după atâta amar de vreme în care nu am jucat. E o echipă care mă lasă ușor-ușor să-mi revin. Pentru că atunci când mergi la un club ca Dinamo, cum s-a vehiculat, nu are nimeni timp să te aștepte. Și aici antrenorul și cei de la club au fost foarte deschiși în discuțiile avute. Am avut și ceva oferte de afară, însă dânșii voiau să mă vadă jucând. La FC Voluntari e un mix foarte bun de bătrâni și tineri, e aici un antrenor foarte bun care își cunoaște jucătorii și scoate maxim din ei. Astea sunt motivele pentru care am ales Voluntari și nu alte echipe. Iar în al doilea rând, aici sunt foarte aproape de fetița mea, mă duc în fiecare zi după antrenament să o văd. Iar ăsta e un aspect foarte important pentru mine. Voluntari mi-a oferit absolut toate condițiile necesare pentru mine de a continua să joc. Sper să o fac cât mai bine și să ajut echipa să își atingă obiectivele. Am semnat un contract până în vară. Mi-ar plăcea foarte mult să intru cu Voluntari în play-off. Iar de acolo să ne putem bate pentru titlu", a spus jucătorul.

Acesta a refuzat oferta clubului Dinamo pentru că acolo ar fi fost sub presiune la fiecare meci. "Am vrut o echipă fără presiune, să nu stea toată lumea cu lupa pe mine și să aibă câte ceva de spus. Eu la Voluntari am o altă liniște decât la Dinamo, de exemplu. Când am avut prima discuție cu Adi Mutu (n.r. — fostul director general al FC Dinamo), i-am spus că nu mai vreau să fiu expus, pentru că eu știu ce a fost la Steaua. La Dinamo eram mereu expus, dar aici am liniște și sper să ajut echipa. Sper că nu s-au supărat cei de la Dinamo că i-am refuzat. Eu am ajuns la vârsta, maturitatea și experiența încât să îmi pot alege singur drumul. Eu le-am explicat sincer, iar Adi Mutu chiar a spus la TV motivele pentru care eu nu am dorit să fac parte din lotul lui Dinamo. Pentru că Dinamo nu mă mai aștepta, mă forța, mă băga... puteam să ajut sau nu, eram mereu judecat", a explicat Sânmărtean.

Fostul jucător al grupării saudite Al-Taawoun a menționat că încă nu este în forma sa maximă: "Eu am stat foarte mult și până prinzi ritmul de joc va dura. Eu văd și la antrenamente. Mă simt bine, dar încă am dificultăți, iar asta s-ar vedea și într-un joc oficial dacă va fi cazul. Mă simt bătrân, dar mai experimentat și mai dornic de a demonstra. Mi-a plăcut și cât am stat acasă, dar am simțit că nu e momentul să spun: "Stop". Când voi spune, atunci va fi definitiv. Mie îmi plac tinerii care sunt aici, iar eu și ceilalți jucători cu experiență care suntem la Voluntari putem să îi ajutăm să își facă o carieră".

În ceea ce privește retragerea din activitate, Sânmărtean a afirmat: "Anul viitor voi împilini 38. Va fi destul de greu ca un club să îmi mai ofere un contract bun la 38 de ani. Toată lumea va spune că e momentul să mă las. Voi vedea dacă pot să ajut echipa, dacă îmi voi păstra nivelul fizic și sănătatea. Pentru că dacă mă accidentez la 38 de ani e greu de crezut că îmi va mai acorda cineva un contract bun".

Mijlocașul Lucian Sânmărtean, care va purta la FC Voluntari tricoul cu numărul 17, a mai jucat de-a lungul carierei sale la Gloria Bistrița, Panathinaikos Atena, Utrecht, FC Vaslui, Steaua, Al Ittihad Jeddah, Pandurii Târgu Jiu și Al-Taawoun.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”