Fotbal: Scorurile și clasamentul Preliminariilor EURO 2024!

Fotbal: Scorurile și clasamentul Preliminariilor EURO 2024!

Preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal din 2024 au început pe 23 martie. 53 de echipe au fost repartizate în 10 grupe.

EURO2024 Sursă: Shutterstock

Scorurile preluminarii Euro 2024:

Portugalia a obţinut a treia sa victorie în tot atâtea partide jucate în preliminariile EURO 2024 la fotbal, 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, sâmbătă, la Lisabona, în Grupa J. Golurile au fost înscrise de Bernardo Silva (44) şi Bruno Fernandes (77, 90+3). Cristiano Ronaldo, care a avut un gol anulat pentru ofsaid (min. 23), a ajuns la selecţia cu numărul 199, un nou record mondial.

Norvegia a pierdut acasă cu Scoţia, 1-2, după ce Erling Haaland a deschis scorul pentru scandinavi din penalty (61). Scoția și-a însușit victoria pe final, prin golurile marcate de Lyndon Dykes (87) şi Kenny McLean (89).

Belgia a făcut remiză cu Austria, 1-1. Musafirii au marcat primii, prin autogolul lui Orel Mangala (22), dar Romelu Lukaku a restabilit egalitatea (62). ''Diavolii roşii'' au avut şi o bară, prin Tielemans.

Albania a trecut de Moldova cu 2-0, oaspeţii având patru jucători care evoluează în România: Vadim Raţă (FC Voluntari) a fost integralist, ca şi portarul Dorian Răilean (Unirea Dej), Vitalie Damaşcan (FC Voluntari) a fost înlocuit după 56 de minute, iar Virgiliu Postolachi (UTA) a intrat în min. 65. Mijlocaşul Mattias Kait (Rapid) din naţionala Estoniei, a remizat cu Azerbaidjanul (1-1), în deplasare.

Fotbalistul a primit un cartonaş galben în min. 90+2. Mijlocaşul Modestas Vorobjovas (Chindia Târgovişte) a jucat tot meciul pentru naţionala Lituaniei, a încheiat în remiză cu Bulgaria, 1-1, deşi a jucat în inferioritate numerică. Fundaşul Risto Radunovic (FCSB) a fost rezervă la naţionala Muntenegrului, care a terminat meciul cu reprezentativa Ungariei cu un scor alb, 0-0, la Podgorica

Rezultatele înregistrate sâmbătă:

Grupa A

Norvegia - Scoţia 1-2

Cipru - Georgia 1-2

Grupa E

Albania - Moldova 2-0

Grupa F

Azerbaidjan - Estonia 1-1

Belgia - Austria 1-1

Grupa G

Lituania - Bulgaria 1-1

Muntenegru - Ungaria 0-0

Grupa J

Luxemburg - Liechtenstein 2-0

Islanda - Slovacia 1-2

Portugalia - Bosnia-Herţegovina 3-0

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat