Fotbal: Selecţionerul Cosmin Contra - ''Suntem într-o grupă grea'' în Liga Naţiunilor

Fotbal: Selecţionerul Cosmin Contra - ''Suntem într-o grupă grea'' în Liga Naţiunilor

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, miercuri, după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, că tricolorii au nimerit într-o grupă grea, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

''Suntem într-o grupă grea, o grupă echilibrată, dar putem să ne luptăm de la egal la egal cu toţi adversarii. Sunt optimist, obiectivul meu rămâne în continuare câştigarea grupei, pentru a avea o şansă în plus la calificarea la Campionatul European din 2020. Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi, să ne susţină în această nouă competiţie. Pentru ei vom lupta, pentru ei vom încerca să câştigăm grupa'', a declarat Contra, citat de site-ul FRF.

Fostul internaţional finlandez Jari Litmanen a efectuat tragerea la sorţi în Liga C, a treia valorică a noii competiţii Liga Naţiunilor. România a fost cap de serie în acest eşalon valoric.

Partidele se vor disputa tur-retur în septembrie, octombrie şi noiembrie 2018. Câştigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare, iar ultimele clasate vor retrograda în seria inferioară. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020). Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai buna în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singura manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea se califică la EURO 2020.

Serbia a reuşit să câştige grupa în preliminariile Cupei Mondiale din 2018 şi s-a calificat la turneul final din Rusia. Cu 21 de puncte (golaveraj 20-10), sârbii au pierdut un singur meci, pe finalul campaniei, 2-3 în Austria. România şi Muntenegru au fost adversare în preliminariile CM 2018. A fost 1-1 la Cluj-Napoca, într-un meci în care Nicolae Stanciu a ratat un penalty în prelungiri, şi 0-1 la Podgorica. Naţionala Lituaniei a încheiat pe locul 5 în grupa sa din preliminariile CM 2018, cu o victorie şi trei remize, după Anglia, Slovacia, Scoţia şi Slovenia, depăşind doar Malta, cu care a făcut o remiză.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale