Fotbal: Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, nu exclude să-i recheme la lot pe 'veteranii' de la CM 2014

Fotbal: Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, nu exclude să-i recheme la lot pe 'veteranii' de la CM 2014

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, a afirmat că îi va rechema pe ''veteranii'' CM 2014 excluşi din lot, pentru EURO 2020 ce va avea loc în vara anului următor, dacă acest lucru este necesar ''pentru binele echipei naţionale'', scrie AFP.

El s-a referit la trio-ul exclus din 2019, Thomas Muller, Jerome Boateng (Bayern München) şi Mats Hummels (Borussia Dortmund).

''Pentru moment, nu văd un motiv. Dar am spus întotdeauna că dacă voi observa, înainte de anunţarea listei pentru EURO, că această echipă are nevoie de acest lucru pentru a reuşi, o voi face. Voi face tot ce este necesar pentru binele echipei naţionale'', a subliniat Loew, într-o videoconferinţă de presă.

El a menţionat totuşi că doreşte să le dea posibilitatea jucătorilor tineri să se afirme, dar că va recurge la ''veterani'' dacă vor apărea probleme mari.

''Nu ştiu deocamdată ce situaţie va fi în martie anul viitor, când vor avea loc noi meciuri amicale internaţionale'', a arătat Loew, care a menţionat că nu a luat legătura momentan cu Boateng, Muller sau Hummels.

Joachim Loew a atins cele mai multe obiective majore stabilite pentru 2019 şi are în continuare sprijinul Federaţiei de resort, declara săptămâna trecută directorul DFB, Oliver Bierhoff.

În timpul unei videoconferinţe care a urmat şedinţei Consiliului de administraţie al DFB, Bierhoff i-a luat apărarea lui Loew (60 ani), aflat pe banca tehnică din 2006, dar aflat sub o mare presiune după eşecul drastic al Mannschaft (0-6) contra Spaniei, din Liga Naţiunilor, de luna trecută.

Bierhoff a arătat că Germania va participa la turneul final al EURO 2020 de anul viitor, că se află în urna 1 valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare CM 2022, şi a rămas, de asemenea, în zona de top din Liga Naţiunilor.

''Aceste trei obiective majore au fost îndeplinite'', sublinia Bierhoff, adăugând că schimbările la echipa naţională s-au făcut cu paşi mici din cauza pandemiei de coronavirus.

''Pentru 2021 ne propunem să participăm cu succes la EURO şi în campania de calificare pentru CM 2022 din Qatar, dar să şi continuăm să dezvoltăm echipa naţională. Sunt încrezător că vom reuşi'', a punctat Oliver Bierhoff.

Un sondaj efectuat luna trecută indica faptul că suporterii naţionalei de fotbal a Germaniei nu-l mai vor pe selecţionerul Joachim Loew pe banca tehnică a Mannschaft.

Dintr-un total de 1.110 fani chestionaţi, 84 la sută au susţinut că Loew trebuie să plece după umilinţa suferită de fosta campioană mondială în faţa Spaniei, în Liga Naţiunilor, când s-a înclinat cu un neverosimil 6-0. De asemenea, cei care cereau plecarea lui Loew considerau că se impune şi demisia lui Oliver Bierhoff, directorul naţionalei germane.

Potrivit sondajului comandat de agenţia sportivă SID, doar 13,3% ar dori ca tandemul care a condus Germania la titlul mondial în 2014 să rămână la locul său.

Germania a suferit cel mai umilitor eşec într-un meci oficial din ultimele nouă decenii, iar Loew a fost incapabil să explice capitularea echipei sale în jocul de marţi, care a făcut ca Mannschaft să rateze calificarea în semifinalele competiţiei continentale.

Naţionala germană a traversat un an dificil, pe parcursul căruia a obţinut doar trei victorii în opt partide, însă Bierhoff afirma că Loew va rămâne în funcţie cel puţin până la turneul final al Campionatului European, amânat până în vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Întrebat dacă Loew va rămâne selecţioner până la EURO 2020, Bierhoff a declarat atunci pentru postul german de televiziune ARD: "Da, cu siguranţă. Acest meci nu schimbă nimic. Avem încredere în continuare în Loew, nu există nicio îndoială în această privinţă".

După eşecul umilitor, Loew, în funcţie de 14 ani, a fost extrem de contestat.

Pe de altă parte, fanii germani ar dori ca în locul lui Loew să vină Hansi Flick, în prezent antrenorul echipei Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, sau Juergen Klopp, tehnicianul lui Liverpool. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

5 Nimicul la putere