Fotbal: Selecţionerul Iranului spune că nu-l interesează problemele politice cu SUA, în perspectiva meciului de la CM 2022

Fotbal: Selecţionerul Iranului spune că nu-l interesează problemele politice cu SUA, în perspectiva meciului de la CM 2022

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Iranului, croatul Dragan Skocic, a declarat sâmbătă că el şi jucătorii primei reprezentative nu se vor gândi "decât la fotbal" în pregătirea meciului cu SUA, cele două echipe făcând parte din grupa B a Cupei Mondiale 2022, conform tragerii la sorţi efectuată vineri seara, scrie AFP.

Aşa cum se ştie, între Iran şi SUA există tensiuni politico-diplomatice, dar tehnicianul spune că acestea nu vor influenţa fotbalul.

''Nu mă interesează problemele politice în legătură cu Statele Unite (...) Există polemici între cele două ţări, dar vrem să ne gândim doar la fotbal", a declarat Dragan Skocic.

De la revoluţia islamică din 1979, marcată în special de criza ostaticilor americani, cele două ţări au fost în mereu în conflict.

Este a doua oară când Iranul şi Statele Unite sunt în aceeaşi grupă în faza finală a Cupei Mondiale. În 1998, în Franţa, Iran i-a învins pe americani cu 2-1.

Croatul îşi consideră echipa capabilă să depăşească faza grupelor.

''Vom încerca să trecem de grupe. Întotdeauna am spus că avem o echipă foarte bună şi că ne putem califica în optimile de finală, ceea ce ar fi o premieră", a spus Skocic.

Iranul, cea mai bună echipă din Asia în clasamentul FIFA (21), a participat deja la cinci Cupe Mondiale.

Din Grupa B a CM 2022 mai fac parte Anglia şi viitoarea câştigătoare a play-off-ului european (Ţara Galilor - Ucraina/Scoţia). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro