Fotbal: Selecționerul Olandei, Danny Blind, demis după înfrângerea cu Bulgaria, din preliminariile CM 2018

Fotbal: Selecționerul Olandei, Danny Blind, demis după înfrângerea cu Bulgaria, din preliminariile CM 2018

Selecționerul naționalei de fotbal a Olandei, Danny Blind, a fost demis, duminică, după înfrângerea suferită de ''portocala mecanică'' în fața Bulgariei (0-2), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, a anunțat federația batavă, citată de AFP.

Blind (55 ani) era selecționerul Olandei din iulie 2015, când îl înlocuise pe Guus Hiddink. Fostul fundaș al echipei Ajax va fi înlocuit provizoriu de secundul său, Fred Grim, în meciul amical cu Italia, de marți, de la Amsterdam.

''Noi (federația) avem mult respect pentru Danny și serviciile aduse. Dar, din cauza rezultatelor negative și a dificultății de a ne mai califica (la CM 2018) ne vedem nevoiți să ne despărțim'', a anunțat KNVB pe site-ul său oficial. Forul olandez a menționat că a început deja să caute un nou selecționer.

După meciul pierdut cu Bulgaria, 0-2 la Sofia, Olanda ocupă locul patru în Grupa A, la șase puncte de liderul Franța și la trei de Suedia, ocupanta locului secund.

Olanda, finalistă la Cupa Mondială din 2010 și semifinalistă în 2014, a lipsit de la EURO 2016.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu