Fotbal: Selecţionerul Senol Gunes părăseşte banca tehnică a naţionalei Turciei

Fotbal: Selecţionerul Senol Gunes părăseşte banca tehnică a naţionalei Turciei

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Turciei, Senol Gunes, va părăsi banca tehnică a primei reprezentative după înfrângerea usturătoare suferită în preliminariile CM 2022 în faţa Olandei (6-1), scrie Reuters.

Conform sursei, Gunes şi Federaţia turcă de fotbal au ajuns la un acord privind despărţirea în condiţii amiabiale.

''În urma discuţiilor cu antrenorul nostru principal s-a decis de comun acord să ne separăm drumurile'', se arată într-un comunicat al Federaţiei turce.

La baza deciziei Federaţiei au stat şi rezultatele extrem de slabe ale naţionalei la turneul final al EURO 2020.

Naţionala Olandei a surclasat Turcia cu 6-1, marţi seara, pe teren propriu, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

''Portocala mecanică'' a deschis scorul după doar 54 de secunde, prin Davy Klaassen, apoi Memphis Depay a reuşit un hat-trick (16, 38 - penalty, 54), celelalte goluri fiind înscrise de Guus Til (80) şi Donyell Malen (90). Pentru oaspeţi, care au evoluat în repriza secundă în zece oameni, a punctat Cengiz Under (90+2).

Olanda are cel mai bun atac din preliminariile europene, cu 22 de goluri (la egalitate cu Danemarca).

Batavii au urcat pe primul loc în clasament, detronând Turcia, iar pe locul secund se află acum Norvegia, care a dispus de Gibraltar cu 5-1.

În iulie, după eşecul de la EURO 2020, Senol Gunes declara că intenţionează să continue pe banca tehnică a primei reprezentative în ciuda eliminării echipei încă din faza grupelor.

Gunes a admis atunci că rezultatele elevilor săi au fost ''dezamăgitoare'' la turneul final, iar jucătorii au suferit o adevărată ''traumă'', însă a arătat că toată lumea ''va învăţa din greşeli'' în perspectiva atingerii obiectivului major al Turciei, calificarea la CM 2022 din Qatar.

"Trebuie să continuăm indiferent care vor fi condiţiile", spunea la acea vreme Gunes.

Turcia a încheiat pe ultimul loc în Grupa A la EURO 2020, cu 0 puncte, pierzând toate cele trei partide (0-3 cu Italia, 0-2 cu Ţara Galilor şi 1-3 cu Elveţia), Senol Gunes fiind aspru criticat de presa sportivă din ţara sa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...