Fotbal: Senegalul i-a premiat cu bani şi terenuri pe câştigătorii Cupei Africii pe Naţiuni

Fotbal: Senegalul i-a premiat cu bani şi terenuri pe câştigătorii Cupei Africii pe Naţiuni

Preşedintele Senegalului, Macky Sall, i-a premiat cu bani şi terenuri pe fotbaliştii şi membrii staff-ului tehnic al selecţionatei naţionale care a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, a anunţat miercuri Preşedinţia acestei ţări africane, citată de EFE.

"Jucătorii şi staff-ul tehnic vor primi fiecare câte 50 de milioane de franci CFA (aproximativ 76.000 de euro), un teren de 200 de metri pătraţi în Dakar şi o parcelă de 500 de metri pătraţi în Diamniadio', un nou oraş aflat în construcţie la 30 km de capitală, a informat Preşedinţa pe contul său de Twitter.

Macky Sall i-a decorat pe membrii delegaţiei senegaleze la Cupa Africii, care a avut loc în Camerun, cu Ordinul Naţional al Leului, cea mai înaltă distincţie din această ţară vest-africană, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi seara la Palatul prezidenţial din Dakar.

"V-am încredinţat o misiune şi v-aţi întors cu trofeul. Câştigarea acestei Cupe se datorează calităţilor personale. Prin forţa voastră vitală şi geniul vostru creator aţi inversat cursul istoriei", a subliniat preşedintele senegalez în discursul său.

Senegalul a învins în finala CAN 2022, la loviturile de departajare, reprezentativa Egiptului, cea mai titrată naţiune în această competiţie, cu şapte trofee cucerite.

"Leii din Teranga" au rupt astfel blestemul după ce au pierdut anterior două finale în Cupa Africii pe Naţiuni, la ediţiile din 2002 şi 2019, iar succesul lor a generat o adevărată sărbătoare în Senegal.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”