Fotbal: Sevilla - Leicester City 2-1, în optimile Ligii Campionilor

Fotbal: Sevilla - Leicester City 2-1, în optimile Ligii Campionilor

Sevilla FC a învins formația engleză Leicester City cu scorul de 2-1 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Claudio Ranieri, managerul formației Leicester City, la conferința de presă


* Fotbal: Atletico Madrid, cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, după 4-2 cu Bayer, la Leverkusen

* Fotbal: Manchester City — AS Monaco 5-3, în optimile Ligii Campionilor, după un meci spectaculos

* Fotbal: Juventus, aproape de sferturile Ligii Campionilor, după 2-0 la Porto

Pablo Sarabia (25) și Joaquin Correa (62) au marcat pentru andaluzi, iar golul campioanei Angliei a fost semnat de Jamie Vardy (73), la prima sa reușită în Champions League.

Sevilla putea câștiga și mai clar, dar a ratat un penalty (Correa) și a avut și două bare.

Gazdele au început bine și a ratat o primă ocazie în minutul 3, când Sarabia a tras de la distanță, iar mingea a căzut pe plasa porții lui Schmeichel.

Ibericii au primit penalty în minutul 13, când Correa a fost daultat de Wes Morgan, dar șutul argentinianului din punctul cu var a fost apărat de portarul danez.

A fost penalty-ul cu numărul 40 acordat în acest sezon de Champions League, 24 fiind transformate, 14 apărate, unul a nimerit bara, iar altul a fost pe lângă poartă.

Sevilla a continuat să controleze jocul și să își creeze ocazii, dar Schmeichel s-a dovedit în mare formă, apărând șutul lui Escudero (22).

Sarabia (25) a deschis scorul, cu o lovitură de cap, la centrarea lui Escudero.

Schmeichel a respins peste bara transversală un șut deviat al lui Jovetic (27), apoi a apărat mingea cu efect expediată de Vitolo (31), acordând corner la șutul lui Correa (37).

Danezul s-a evidențiat din nou în fața lui Coreea (48), iar apoi Leicester a replicat cu primul său șut pe poartă, expediat de Ndidi (55).

Vitolo (50) a nimerit bara, după care Sevilla și-a dublat avantajul prin Correa (62), care a finalizat o fază realizată de Jovetic.

Leicester City a marcat un gol important în economia dublei manșe, prin Vardy (73), găsit excelent de Drinkwater. Vardy a fost aproape de a reuși dubla (75), dar Rico a reținut în cele din urmă.

Sevilla a forțat pe final desprinderea, dar Schmeichel a salvat din nou situația în fața lui Vitolo (83), iar Rami a luat la țintă bara (88), cu o lovitură de cap.

Returul va avea loc în data de 14 martie, la Leicester, iar ambele formații rămân în cursă pentru calificarea în sferturi.

Sevilla FC — Leicester City 2-1 (1-0)
Au marcat: Pablo Sarabia (25), Joaquin Correa (62), respectiv Jamie Vardy (73).
Joaquin Correa (Sevilla) a ratat un penalty în min. 14 (a apărat Kasper Schmeichel)
Sevilla, stadion ''Sanchez Pizjuan'': 38.834 spectatori
Liga Campionilor — optimi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
Sevilla: 1. Sergio Rico — 23. Adil Rami, 45. Clément Lenglet (6. Daniel Carrico, 55), 18. Sergio Escudero — 3. Mariano Ferreira, 15. Steven N'Zonzi, 17. Pablo Sarabia — 20. Vitolo (căpitan), 10. Samir Nasri — 16. Stevan Jovetic, 11. Joaquin Correa (8. Vicente Iborra, 63). Antrenor: Jorge Sampaoli.
Rezerve neutilizate: 13. David Soria — 4. Matias Kranevitter, 9. Luciano Vietto, 12. Wissam Ben Yedder, 22. Franco Vazquez.
Leicester City: 1. Kasper Schmeichel — 17. Danny Simpson, 5. Wes Morgan (căpitan), 6. Robert Huth, 28. Christian Fuchs — 4. Danny Drinkwater, 25. Wilfred Ndidi — 11. Marc Albrighton (13. Daniel Amartey, 88), 26. Riyad Mahrez, 7. Ahmed Musa (22. Demarai Gray, 58) — 9. Jamie Vardy. Antrenor: Claudio Ranieri.
Rezerve neutilizate: 21. Ron-Robert Zieler — 3. Ben Chilwell, 10. Andy King, 20. Shinji Okazaki, 29. Yohan Benalouane.

Arbitru: Clément Turpin; arbitri asistenți: Cyril Gringore, Nicolas Danos; arbitri asistenți adiționali: Ruddy Buquet, Benoît Bastien; arbitru de rezervă: Hicham Zakrani (toți din Franța)
Cartonașe galbene: Escudero (77), Daniel Carrico (90+2).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”