Fotbal: Sevilla şi Sankt Petersburg vor prelua meciurile EURO 2020 de la Bilbao şi Dublin

Fotbal: Sevilla şi Sankt Petersburg vor prelua meciurile EURO 2020 de la Bilbao şi Dublin

Sevilla va înlocui Bilbao ca gazdă a meciurilor de la EURO 2020, în timp ce Sankt Petersburg va prelua o parte din partidele programate iniţial la Dublin, a anunţat vineri Zbigniew Boniek, vicepreşedinte UEFA, citat de Reuters.

Comitetul executiv al UEFA s-a întrunit vineri pentru a finaliza lista stadioanelor gazdă ale meciurilor de la EURO 2020, după ce Bilbao şi Dublin nu au putut garanta prezenţa fanilor, fie şi limitată, la turneul final programat între 11 iunie şi 11 iulie. Munchen, care se află într-o situaţie similară, a rămas pe lista oraşelor gazdă.

Boniek a postat un tweet în care a anunţat că s-a luat o decizie oficială ca Sevilla şi Sankt Petersburg să găzduiască meciurile Poloniei din grupa E, din care mai fac parte Spania, Suedia şi Slovacia, iniţial programate la Dublin şi Bilbao.

Dublin urma să găzduiască trei partide în faza grupelor şi una din optimi, iar Bilbao la fel.

Munchen, al treilea oraş care nu a putut oferi garanţii privind prezenţa a minim 14.500 spectatori în Allianz Arena, cu o capacitate de 75.000 locuri, dar se pare că o decizie va fi aprobată de autorităţi în pofida creşterii ratei de infecţii în ţară.

Conform Federaţiei germane de fotbal (DFB), guvernul Bavariei a acceptat că scenariul cu minim 14.500 spectatori în tribune este considerat ''realist''.

''În pofida actualei situaţii negative cu pandemia în Germania, se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească până în iunie. Din acest motiv, scenariul cu minimum 14.500 spectatori la Munchen pentru EURO pare să fie realist'', se arat într-un comunicat al DFB.

Pe Allianz Arena sunt programate meciurile Germaniei contra Franţei (15 iunie), Portugaliei (19 iunie) şi Ungariei (23 iunie), precum şi o partidă din sferturi pe 2 iulie.

Turneul final al EURO 2020 a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urma să se desfăşoară iniţial la Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania). Bilbao a ieşit de pe lista, la fel ca Dublin. Oraşul basc a fost înlocuit de Sevilla, iar meciurile de la Dublin vor fi redistribuite.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...