Fotbal: Sir Alex Ferguson, împotriva creării Super Ligii europene

Fotbal: Sir Alex Ferguson, împotriva creării Super Ligii europene

Sir Alex Ferguson, legendarul antrenor al echipei Manchester United, a luat poziţie împotriva creării unei Super Ligi europene a cluburilor, amintindu-şi de perioada petrecută la formaţia Aberdeen, cu care a reuşit să o învingă pe Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni, informează EFE.

"A vorbi despre o Super Ligă înseamnă să dai deoparte 70 de ani de fotbal european. A fi jucător pentru o echipă de provincie precum Dumfermline, în anii 60, şi antrenor al lui Aberdeen, câştigând Cupa Cupelor pentru un mic club scoţian, a fost ca şi cum ai urca pe Everest", a declarat Ferguson pentru Reuters.

Înainte de a fi timp de 26 de ani managerul lui Manchester United, cu care a câştigat 13 titluri de campion al Angliei şi două trofee ale Ligii Campionilor, antrenorul scoţian a pregăti-o pe Aberdeen, cu care a învins cu 2-1 după prelungiri puternica echipă spaniolă Real Madrid, antrenată în momentul respectiv de Alfredo Di Stefano, în finala Cupei Cupelor din 1983.

"În perioada pe care am petrecut-o la Manchester United am disputat patru finale de Liga Campionilor şi au fost întotdeauna cele mai speciale nopţi", a mai spus celebrul tehnicianul scoţian.

Manchester United se numără printre cele douăsprezece cluburi fondatoare ale noi Super Ligi europene de fotbal, alături de AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea Londra, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus Torino, FC Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur şi Real Madrid.

Noua competiţie urmează să fie lansată "cât mai rapid posibil" şi va genera, conform iniţiatorilor proiectului, venituri mai mari decât actuala Ligă a Campionilor.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...