Fotbal: ''Situaţia clubului este dramatică, datoria este de 1.350 de milioane de euro'', spune preşedintele Barcelonei

Fotbal: ''Situaţia clubului este dramatică, datoria este de 1.350 de milioane de euro'', spune preşedintele Barcelonei

"Situaţia clubului este dramatică, datoria este de 1.350 de milioane de euro", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele grupării FC Barcelona, Joan Laporta, citat de EFE.

"Barca are un patrimoniu net negativ de 451 de milioane de euro, acest lucru este foarte delicat. Fondul de rulment este de asemenea negativ, de 551 de milioane", a afirmat Laporta.

El a dezvăluit că pierderile pentru sezonul 2020-2021 se vor ridica la 481 de milioane de euro, cheltuielile vor fi de 1.136 de milioane de euro, iar impactul coronavirusului, de 91 de milioane de euro.

Potrivit lui, "întreaga masă salarială sportivă se ridică la 617 milioane de euro, adică 103% din veniturile totale ale clubului".

Cu toate acestea, Laporta este optimist în ce priveşte redresarea situaţiei clubului: "Avem cinci propuneri pentru a fi sponsorul principal pentru tricou, am obţinut 525 de milioane de euro de la Goldman Sachs cu o dobândă de 1,9%, (...) situaţia se va schimba. Nu există posibilitatea de a deveni o societate cu răspundere limitată, deoarece acest consiliu nu o doreşte."

"Suntem convinşi că deciziile care trebuiau să fie luate au fost luate. E trist ce s-a întâmplat cu Messi, însă era necesar. Fiindcă instituţia este mai presus de toate. am fi pus totul în pericol, situaţia economică este dramatică", a insistat Laporta când a fost întrebat despre plecarea jucătorului argentinian.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

3 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

4 Generalul din fruntea Armatei Poloniei: „Ne-am luat valizele cu bani și mergem, la dracu în praznic, în jurul lumii și încercăm să cumpărăm”

5 VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?