Fotbal: Slavia Praga, campioană a Cehiei pentru al doilea an consecutiv

Fotbal: Slavia Praga, campioană a Cehiei pentru al doilea an consecutiv

Slavia Praga, echipa internaţionalului român Nicolae Stanciu, a câştigat titlul de campioană a Cehiei la fotbal pentru al doilea an consecutiv, după victoria obţinută miercuri pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în derby-ul cu Viktoria Plzen, formaţia aflată pe locul secund.

Cu Stanciu printre titulari, Slavia s-a impus prin golul marcat de Petr Sevcik în repriza secundă (69). Mijlocaşul român a rămas pe teren până în minutul 88, când a fost înlocuit.

După o întrerupere de peste două luni, sezonul regulat al campionatului ceh s-a reluat pe 23 mai, pentru a se încheia cu faza play-off-ului, la care participă cele mai bine clasate echipe.

Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului, Slavia Praga conduce în clasament cu 78 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de Viktoria Plzen (69 puncte), ambele având asigurată participarea la preliminariile viitoarei ediţii a Ligii Campionilor.

Următoarele clasate, Sparta Praga |(56 puncte), FK Jablonec (50 puncte), Slovan Liberec (48 puncte) şi Banik Ostrava (45 puncte), luptă în continuare pentru calificarea în Europa League.

Pentru Slavia Praga, acesta este al 20-lea titlu de campioană din istoria sa şi al şaselea de la crearea campionatului ceh, după separarea de Slovacia, în 1993.

În acest sezon, clubul din capitala Cehiei a participat la faza grupelor Liga Campionilor, după ce a trecut în play-off de campioana României, CFR Cluj.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: SK Slavia Praha /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...