Fotbal: Sorin Cârţu (Universitatea Craiova) - Chiar cred că Reghecampf este potrivit pentru a ne îndeplini aşteptările

Fotbal: Sorin Cârţu (Universitatea Craiova) - Chiar cred că Reghecampf este potrivit pentru a ne îndeplini aşteptările

Preşedintele clubului Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este încrezător că noul antrenor al echipei, Laurenţiu Reghecampf, este potrivit pentru realizarea obiectivului propus pentru acest an, câştigarea titlului de campioană în Liga I de fotbal.

"Laurenţiu Reghecampf este un antrenor foarte cunoscut în România, cu performanţe remarcabile, performante pe care le-a obţinut cu Steaua şi FCSB. Considerăm că alegerea pe care am făcut-o în aceste momente este făcută pentru a realiza acel obiectiv maxim pe care îl punem de câteva campionate şi de care suntem foarte aproape de a-l realiza, dar îl pierdem pe final. Eu chiar cred, şi am o doză mare de realism în a spune că Laurenţiu Reghecampf este potrivit pentru a ne îndeplini aceste aşteptări", a declarat Cârţu.

Oficialul grupării craiovene spune că nici nu vrea să se gândească la posibilitatea ca echipa pregătită de Reghecampf să nu se califice în turul următor al Europa Conference League.

"Ştim că începutul este foarte dificil pentru el, peste două zile avem acea partidă din Conference League în care plecăm cu handicap şi obligaţia noastră este să ne calificăm. Şi sunt sigur că şi el îşi propune acest prim pas la Universitatea Craiova, să ne aducă această bucurie a calificării. Ar fi dezamăgitor pentru jucători, pentru fani, dacă nu ne-am califica, dar şi pentru noi, pentru că suntem preocupaţi tot timpul să asigurăm cele mai bune condiţii a jucătorilor. Eu nici nu vreau să mă gândesc că echipa nu se va califica", a completat Cârţu.

Referitor la transferurile pe care Universitatea Craiova intenţionează să le facă în perioada următoare, Cârţu a spus că nu poate discuta despre jucători precum Paul Anton sau Andrei Ciobanu, aflaţi sub contract cu Dinamo, respectiv Farul Constanţa: "Perioada de transferări e lungă, vedem. Ce părere să avem despre Anton, dacă el este jucătorul lui Dinamo în momentul de faţă? Cum să vorbim despre Ciobanu, dacă este jucătorul Farului? Noi ne dorim să îmbunătăţim lotul echipei, dar trebuie să discutăm cu Laurenţiu Reghecampf".

Laurenţiu Reghecampf a fost numit luni în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Craiova, cu care tehnicianul a semnat un contract valabil pe o perioadă de doi ani.

Reghecampf îl înlocuieşte pe grecul Marinos Ouzounidis, care s-a despărţit de club după ce Universitatea a fost învinsă de formaţia albaneză KF Laci cu 1-0, joi, la Elbasan, în prima manşă din turul al doilea preliminar al Europa Conference League.

Universitatea va juca joi manşa secundă cu Laci, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova.

Reghecampf (45 ani) a antrenat ultima oară echipa saudită Al Ahli Jeddah, pe care a preluat-o pe 31 martie şi de care s-a despărţit la finalul sezonului.

Laurenţiu Reghecampf şi-a început cariera de tehnician în 2010, la Gloria Bistriţa, iar în 2011 a pregătit-o, pentru o lună, pe FC Universitatea Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu. Ulterior a mai activat la Snagov, Concordia Chiajna, Steaua, câştigând două titluri (2013, 2014), Al-Hilal Riad, Litex Loveci, FCSB, Al Wahda şi Al Wasl, ambele din Emiratele Arabe Unite.
AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...