Fotbal: Spania - Prime de 400.000 de euro pentru câştigarea Cupei Mondiale

Fotbal: Spania - Prime de 400.000 de euro pentru câştigarea Cupei Mondiale

Componenţii selecţionatei de fotbal a Spaniei vor încasa prime de câte 400.000 de euro (800.000 euro brut) dacă vor reuşi să câştige trofeul la Cupa Mondială care va avea loc în Rusia, în această vară (14 iunie - 15 iulie), anunţă cotidianul sportiv Marca.

Valoarea primelor a fost stabilită de responsabilii Federaţiei spaniole de fotbal, în urma unui acord cu jucătorii, aşa cum s-a procedat şi la precedentele turnee majore, când cele două părţi au profitat de meciurile amicale din luna martie pentru a ajunge la o înţelegere în acest sens.

De menţionat că Federaţia a cărei selecţionată va cuceri trofeul Cupa Mondială din Rusia va încasa 35 milioane dolari din partea FIFA, însă pentru oricare dintre participantele la competiţie onoarea de a deveni campioană a lumii pentru următorii patru ani este cu siguranţă mai importantă decât banii puşi în joc.

Marca reaminteşte, totodată, că înaintea Mondialului 2010 din Africa de Sud, unde Spania a cucerit primul său titlu de campioană a lumii, primele rezervate componenţilor La Roja s-au ridicat la 600.000 de euro brut de jucător.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”