Fotbal: Stadionul din Baku va avea un grad de ocupare de 50% din capacitate la meciurile de la EURO 2020

Fotbal: Stadionul din Baku va avea un grad de ocupare de 50% din capacitate la meciurile de la EURO 2020

Azerbaidjanul va permite fanilor să asiste la meciurile din cadrul EURO 2020 programate pe Stadionul Olimpic din Baku, accesul în tribune urmând să fie plafonat la 50% din capacitate, a anunţat Federaţia azeră de fotbal (AFF), citată de AFP.

Selecţionata Azerbaidjanului nu s-a calificat la turneul final al Campionatului European, iar AFFA a precizat că va permite suporterilor din ţările care participă la competiţie să asiste la meciuri, cu îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea vizei şi a celor pentru combaterea răspândirii Covid-19.

Uniunea europeană de fotbal a stabilit ca termen limită data de 7 aprilie pentru ca cele 12 oraşe gazdă să îşi prezinte planurile privind numărul de spectatori care vor fi autorizaţi la meciurile EURO 2020, amânat până în vara acestui an din cauza pandemiei.

Ungaria nu a făcut deocamdată publice datele transmise către UEFA, însă informaţiile legate de vânzarea biletelor urmează să fie anunţate în cursul săptămânii viitoare.

"Dorim, dacă situaţia epidemiologică o va permite, ca un număr cât mai mare de fani să poată asista la meciurile de pe Puskas Arena, cu respectarea maximă a reglementărilor de securitate şi a celor epidemiologice", a declarat un purtător de cuvânt al Federaţiei ungare de fotbal pentru ziarul Nemzeti Sport.

Stadionul din Baku va găzdui trei meciuri din grupele competiţie, la care vor lua parte naţionalele Elveţiei, Turciei şi Ţării Galilor, plus un joc din sferturile de finală, în timp ce Budapesta va găzdui trei partide din grupe, în care vor evolua echipele Franţei, Portugaliei şi Ungariei, precum şi un joc din optimile de finală.

Miercuri, oraşele Dublin şi Bilbao şi-au exprimat dubiile în legătură cu prezenţa suporterilor pe stadioanele lor la meciurile de la EURO 2020, în timp ce Italia nu a fost în măsură să-şi confirme planurile înaintea datei limită stabilită de forul continental.

Programat iniţial în 2020, Campionatul European de fotbal a fost amânat pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul EURO 2020 se vor desfăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale