Fotbal: Stanciu are un salariu anual de circa un milion de euro brut la Anderlecht (presă)

Fotbal: Stanciu are un salariu anual de circa un milion de euro brut la Anderlecht (presă)

Fotbalistul român Nicolae Stanciu are un salariu anual de circa un milion de euro brut la Anderlecht Bruxelles, campioana Belgiei, scrie miercuri ziarul La Derniere Heure.

Deși a fost cel mai scump transfer din istoria clubului, aproximativ 10 milioane de euro, Stanciu nu este cel mai bine plătit jucător al lui Anderlecht, echipă la care joacă și Alex Chipciu. Stanciu are un salariu în jur de un milion de euro brut pe an, la fel ca Andy Najar și Adrien Trebel.

După titlul câștigat în sezonul trecut, Anderlecht a dorit să-și păstreze cei mai importanți jucători și le-a mărit salariile. Potrivit ziarului citat, salariile nu au fost niciodată atât de mari la clubul din capitala Belgiei.

Lukasz Teodorczyk, golgheterul echipei în sezonul trecut, are un salariu anual de 2 milioane de euro brut, la fel ca fundașul Kara Mbodj. Mijlocașul Leander Dendoncker ar putea semna un nou contract, care i-ar permite să treacă de 2 milioane de euro brut pe an.

Mijlocașul Sofiane Hanni, căpitanul echipei, a semnat luna trecută un nou contract cu Anderlecht și are acum un salariu anual de 1,5 milioane de euro brut. O sumă asemănătoare câștigă mijlocașul Sven Kums, venit în această vară.

Surprinzător, cel mai bine plătit jucător al lui Anderlecht este tânărul atacant nigerian Henry Onyekuru (20 de ani). Onyekuru a fost recrutat în această vară de Everton și împrumutat la Anderlecht, clubul englez acceptând să-i plătească salariul, de 2,7 milioane pe an. "Les Mauves" au plătit totuși o anumită sumă pentru împrumutul atacantului.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”