Fotbal: Stoicikov, considerat mai bun decât Hagi, conform unui sondaj al FIFA

Fotbal: Stoicikov, considerat mai bun decât Hagi, conform unui sondaj al FIFA

Fostul mare fotbalist bulgar Hristo Stoicikov a fost considerat mai bun decât cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, potrivit unui sondaj realizat în rândul fanilor pe contul de Twitter al FIFA dedicat Cupei Mondiale de fotbal.

Stoicikov a fost preferat de 51 la sută din cei 9.937 de votanţi, în timp ce Hagi a primit 49% din voturi.

Hagi (55 ani) a cucerit Supercupa Europei cu Steaua, a disputat o finală de Cupă a Campionilor şi a mai jucat la Real Madrid (Supercupa Spaniei), FC Barcelona (Supercupa Spaniei), Brescia şi Galatasaray (Cupa UEFA şi Supercupa Europei), adunând 124 de selecţii şi 35 de goluri la echipa naţională, cu care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din 1994.

Stoicikov (54 ani) a jucat la FC Barcelona, cu care a cucerit cinci titluri în Spania, Cupa Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, Cupa Campionilor (1992), Cupa Cupelor şi două Supercupe ale Europei.

A jucat 83 de partide pentru naţionala Bulgariei, marcând 37 de goluri, reuşind clasarea pe locul patru la Cupa Mondială din 1994, când a câştigat şi Balonul de Aur.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia