Fotbal: Sunt omul recordurilor, spune antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti

Fotbal: Sunt omul recordurilor, spune antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti

Antrenorul echipei Real Madrid, italianul Carlo Ancelotti, a declarat sâmbătă seara, după ce formaţia sa a câştigat trofeul Ligii Campionilor în faţa celor de la Liverpool, că madrilenii au avut un sezon "fantastic", iar el este un om "al recordurilor", scrie AFP.

"Nu pot să cred ce am realizat. Am avut un sezon fantastic. Am făcut lucrurile foarte bine. A fost un meci greu, am suferit foarte mult, mai ales în prima repriză. Dar, până la urmă, cred că meritam să câştigăm această competiţie. Suntem încântaţi. Ce e de spus? Nu ştiu ce să mai spun. Sunt omul recordurilor. Am avut norocul să mă întorc aici (la Real) anul trecut şi să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu calitate şi cu un caracter puternic", a spus Ancelotti.

Antrenorul madrilenilor este primul tehnician care conduce echipele sale în cinci finale de Champions League, stabilind un record şi în privinţa trofeelor câştigate (patru). Până acum el împărţea această performanţă cu Zinedine Zidane, fostul antrenor al Realului, şi cu legendarul Bob Paisley (Liverpool), cu trei trofee fiecare. Victoria de pe Stade de France a făcut din Ancelotti şi primul antrenor care a cucerit cu două echipe câte două trofee în Champions League, după ce anterior a câştigat Champions League cu AC Milan în 2003 şi 2007. Ancelotti avea deja un trofeu cu Real, în 2014.

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0 (0-0) , sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stade de France din Saint-Denis.

Real Madrid şi-a trecut în palmares al 14-lea său trofeu în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, graţie golului marcat de brazilianul Vinicius Junior (59).

Acesta a fost singurul şut pe poartă al madrilenilor, care s-au remarcat prin pragmatism în acest sezon al competiţiei, eliminându-le în drumul spre finală pe PSG, Chelsea şi Manchester City după reveniri incredibile. Cel mai bun om al meciului a fost fără îndoială portarul belgian Thibault Courtois, imbatabil în faţa lui Liverpool. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria