Fotbal: ''Sunt sigur că vom fi în curând la o Cupă Mondială sau la Campionatul European'', a declarat Ianis Hagi

Fotbal: ''Sunt sigur că vom fi în curând la o Cupă Mondială sau la Campionatul European'', a declarat Ianis Hagi

''Sunt sigur că vom fi în curând la o Cupă Mondială sau la Campionatul European'', a declarat pentru cotidianul The Guardian mijlocaşul Ianis Hagi, care este optimist în ce priveşte viitorul fotbalului românesc.

"Chiar am încredere în generaţia care vine. Construim o nouă echipă naţională şi sperăm să reuşim să creăm o echipă perfectă care să concureze la cel mai înalt nivel. La naţionala under-21 am arătat că avem calitate, aşa că acum trebuie să încercăm să obţinem succes la nivel de seniori. Sunt sigur că vom fi în curând la o Cupă Mondială sau la Campionatul European", a afirmat Ianis Hagi, care în sezonul trecut a câştigat campionatul Scoţiei cu Glasgow Rangers.

"Am călătorit mereu cu familia în diferite ţări datorită tatălui meu, aşa că am învăţat să mă adaptez la medii noi, la oameni noi şi la o nouă cultură. Faptul că am avut un impact imediat după venirea la Rangers arată cât de repede m-am adaptat aici", a spus mijlocaşul.

"Sora mea e mai mare ca mine, aşa că ea rămânea întotdeauna acasă, iar eu eram cel care călătorea mereu cu familia. Eu eram copilul cel mic, aşa că părinţii mă luau cu ei oriunde se duceau. Sunt binecuvântat că mă numesc Hagi şi că am un tată ca el. Evident, asta prezintă nişte avantaje, dar e important doar să încerci să te concentrezi asupra a ceea ce faci. Practicând sportul la care el a fost atât de bun înseamnă că pot să-l întreb orice când am îndoieli - el este dicţionarul meu. El ştie totul şi a fost deja pe acest drum, aşa că e bine că îl am ca să mă ghideze", a adăugat fotbalistul în vârstă de 22 de ani.

El a vorbit despre experienţa sa la Fiorentina: "Nu aş spune că a fost un eşec, într-un an şi jumătate am învăţat o mulţime de lucruri. Să fac pasul spre Italia la acea vârstă a fost extraordinar pentru mine şi a fost bine să fiu într-un vestiar cu 15 internaţionali şi să mă antrenez cu ei în fiecare zi. Jucătorii pe postul meu de număr 10 erau Mauro Zarate, Federico Bernardeschi şi Josip Ilicic, care toţi au avut cariere extraordinare la cel mai înalt nivel, aşa că am învăţat multe aflându-mă lângă ei."

"A făcut parte din procesul prin care am devenit fotbalist. Când m-am întors în România pentru un an şi jumătate, am fost cel mai bun jucător din play-off două sezoane la rând, ceea ce arată cât de mult am progresat. De atunci m-am simţit cu adevărat matur după toate lucrurile prin care am trecut. Cel mai important e dacă ştii să scoţi lucruri bune din orice lucru rău", a spus Ianis Hagi.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…