Fotbal: Supercupa României s-ar putea disputa în străinătate, susţine preşedintele Răzvan Burleanu

Supercupa României la fotbal s-ar putea disputa în viitor în străinătate, în special în ţări cu mari comunităţi de români, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

"Acest proiect de a organiza Supercupa României în afara ţării este unul mai vechi, dezbătut de noi încă din 2015. Provocarea cea mai mare este legată de capacitatea de organizare în afara ţării şi de drepturile pe care le ai atât timp cât nu eşti înregistrat fiscal în altă ţară. Nu avem o decizie dacă anul acesta sau anul următor vom organiza Supercupa României în afara ţării. Asta pentru că în primă fază dorim să ne dezvoltăm această capacitate internă la nivel organizaţional. Apoi vom iniţia un dialog cu cluburile, cu suporterii... şi nu în ultimul rând trebuie să ţinem cont şi de programul de pregătire al echipelor", a spus preşedintele.

Burleanu a precizat că Supercupa României ar putea fi organizată inclusiv în Republica Moldova.

"Dacă e să ne referim la alte ţări care pot să găzduiască Supercupa României, cea mai apropiată este Republica Moldova, apoi cele unde avem comunităţi mari de români precum Italia, Spania, Anglia, Germania sau Franţa. Deci toate aceste ţări reprezintă puncte de interes pentru noi. Iar reţeta financiară nu reprezintă un obiectiv principal", a adăugat Răzvan Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de luni.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…