Fotbal: Superliga este ''îngropată pentru cel puţin 20 de ani'', asigură preşedintele UEFA

Fotbal: Superliga este ''îngropată pentru cel puţin 20 de ani'', asigură preşedintele UEFA

Efemerul proiect al Super Ligii, o competiţie privată care a fost pe punctul de a arunca în aer fotbalul european anul trecut, "este terminat pentru cel puţin 20 de ani", a dat asigurări, miercuri, Aleksander Ceferin, preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), citat de AFP.

"Mai întâi nu-mi place să-l numesc Superligă, pentru că este orice altceva decât o Superligă", a spus oficialul sloven la cel de-al 46-lea Congres al organizaţiei sale de la Viena, la un an de la tentativa a 12 mari cluburi europene.

"Eu cred că acest proiect este terminat definitiv, sau cel puţin pentru 20 de ani", a afirmat Ceferin la o conferinţă de presă, în timp ce trei cluburi - Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona - îşi clamează ambiţia de a duce la îndeplinire acest proiect.

Ceferin nu a dorit însă să comenteze o eventuală reluare a procedurii disciplinare a UEFA împotriva celor trei beligerante - îngheţată anul trecut, după decizia unei instanţe spaniole care a fost invalidată în apel -, în timp ce o procedură în faţa Curţii de justiţie a Uniunii Europene (CJUE) este, de asemenea, în curs.

"Noi trebuie să respectăm tribunalele şi să aşteptăm o decizie finală", a comentat juristul, care a beneficiat, totodată, la acest congres de sprijinul vicepreşedintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, care a pledat pentru un model "deschis" în fotbalul european.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?