Fotbal: Suporterii germani nu-l mai vor pe selecţionerul Joachim Loew

Fotbal: Suporterii germani nu-l mai vor pe selecţionerul Joachim Loew

Suporterii naţionalei de fotbal a Germaniei nu-l mai vor pe selecţionerul Joachim Loew pe banca tehnică a Mannschaft, potrivit unui sondaj de opinie citat de AFP.

Conform sursei, dintr-un total de 1.110 fani chestionaţi, 84 la sută au susţinut că Loew trebuie să plece după umilinţa suferită de fosta campioană mondială în faţa Spaniei, marţi, în Liga Naţiunilor, când s-a înclinat cu un neverosimil 6-0. De asemenea, cei care cer plecarea lui Loew consideră că se impune şi demisia lui Oliver Bierhoff, directorul naţionalei germane.

Potrivit sondajului comandat de agenţia sportivă SID, doar 13,3% ar dori ca tandemul care a condus Germania la titlul mondial în 2014 să rămână la locul său.

Germania a suferit cel mai umilitor eşec într-un meci oficial din ultimele nouă decenii, iar Loew a fost incapabil să explice capitularea echipei sale în jocul de marţi, care a făcut ca Mannschaft să rateze calificarea în semifinalele competiţiei continentale.

Naţionala germană a traversat un an dificil, pe parcursul căruia a obţinut doar trei victorii în opt partide, însă Bierhoff afirmă că Loew va rămâne în funcţie cel puţin până la turneul final al Campionatului European, amânat până în vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Întrebat dacă Loew va rămâne selecţioner până la EURO 2020, Bierhoff a declarat pentru postul german de televiziune ARD: "Da, cu siguranţă. Acest meci nu schimbă nimic. Avem încredere în continuare în Loew, nu există nicio îndoială în această privinţă".

După acest eşec umilitor, Loew (60 ani), în funcţie de 14 ani, este extrem de contestat.

Pe de altă parte, fanii germani ar dori ca în locul lui Loew să vină Hansi Flick, în prezent antrenorul echipei Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, sau Juergen Klopp, tehnicianul lui Liverpool. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...