Fotbal: Tite, reconfirmat în funcţia de selecţioner al Braziliei până în 2022

Fotbal: Tite, reconfirmat în funcţia de selecţioner al Braziliei până în 2022

Adenor Leonardo Bacchi, mai cunoscut sub numele de Tite, aflat la cârma "Selecao" din 2016, a semnat un nou contract de selecţioner al echipei Braziliei până în anul 2022, în ciuda eliminării în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, a anunţat, miercuri, Federaţia braziliană de fotbal (CBF), citată de AFP.

"CBF a reînnoit contractul cu antrenorul Tite până la finalul Cupei Mondiale din 2022 din Qatar", a transmis CBF prin intermediul unui comunicat, el devenind astfel primul selecţioner al echipei naţionale reconfirmat în funcţie după o eliminare la Cupa Mondială, după Claudio Coutinho în 1978.

"CBF a investit într-un proiect pe termen lung pentru a garanta staff-ului şase ani şi jumătate de continuitate la conducerea 'Selecao'. Noi credem că această planificare minuţioasă va aduce fotbalului brazilian rezultatele pe care le aşteptăm", a declarat directorul executiv al CBF, Rogerio Caboclo.

"Federaţia ne-a oferit condiţiile pentru a construi un climat de unitate şi de profesionalism. Este o mare provocare şi suntem mândri să facem faţă, deja concentraţi pe viitoarele noastre meciuri şi competiţii", a spus Tite, în vârstă de 57 de ani, într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul CBF.

Prima mare provocare a brazilienilor va fi Copa America 2019, care va avea loc în Brazilia. Până atunci, "Selecao" va susţine o serie de meciuri amicale, primul fiind programat pe 7 septembrie cu SUA, la East Rutherford (New Jersey).

Venit la comanda Braziliei în 2016, după demiterea lui Dunga, Tite a obţinut 20 de victorii în 26 de meciuri, patru egaluri şi două înfrângeri. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat