Fotbal: Toni Kroos şi-a anunţat retragerea de la naţionala Germaniei

Fotbal: Toni Kroos şi-a anunţat retragerea de la naţionala Germaniei

Toni Kroos, fotbalistul echipei Real Madrid, şi-a anunţat vineri retragerea de la naţionala Germaniei, cu care a fost campion mondial în anul 2014, transmite DPA.

Kroos, care are 31 de ani, şi-a anunţat decizia în podcastul pe care îl realizează împreună cu fratele său Felix, la câteva zile după ce Germania a fost eliminată în optimile de finală ale EURO 2020 .

"Decizia este luată, este irevocabilă", a spus mijlocaşul. "Este o decizie luată pentru familie şi pentru mine, fiindcă pentru mine este un lucru bun să petrec mai mult timp alături de familie", a adăugat el.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi mijlocaşi din generaţia sa, Kroos are 106 meciuri pentru selecţionata Germaniei, ultimul fiind înfrângerea de marţi (0-2) împotriva Angliei, pe Wembley. Mijlocaşul a jucat la trei Cupe Mondiale şi trei Campionate Europene.

Format la Bayern Munchen, Kroos a impresionat sub formă de împrumut la Bayer Leverkusen, apoi a revenit la gruparea bavareză, înainte de a semna în 2014 cu Real Madrid, cu care a câştigat de trei ori Liga Campionilor.

Directorul Federaţiei germane de fotbal (DFB), Oliver Bierhoff, declarase miercuri că nu ştie dacă veteranii Thomas Muller, Mats Hummels şi Toni Kroos vor continua la echipa naţională, după ce aceasta a fost învinsă de Anglia în optimile EURO 2020.

Germania este una din adversarele României în preliminariile CM 2022.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale