Fotbal: Toţi jucătorii echipei Universitatea Craiova, negativi la coronavirus

Fotbal: Toţi jucătorii echipei Universitatea Craiova, negativi la coronavirus

Toţi jucătorii echipei de fotbal Universitatea Craiova au fost testaţi pentru noul coronavirus, iar rezultatele au fost negative, a anunţat clubul, vineri, pe pagina sa de Facebook.
 


''Jucătorii şi cei din staff-ul tehnic au fost testaţi de COVID-19 şi toate rezultatele au fost negative. Putem spune, deci, că aceştia au trecut primul 'hop', urmând ca în cursul zilei de astăzi să primim şi rezultatele staff-ului administrativ'', se arată în comunicat.

Anterior, cluburile FCSB şi CFR Cluj au mai anunţat că au testat loturile pentru coronavirus, fără a menţiona vreun caz pozitiv.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis în 4 aprilie ordinul nr. 549 care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea sportivilor în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru COVID-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.

Reluarea pregătirii centralizate a jucătorilor din Liga I de fotbal la 15 mai se află în impas, 8 dintre cele 14 echipe neavând posibilitatea de a ţine fotbaliştii în cantonamente în bazele proprii sau cu circuit închis, aşa cum prevăd recomandările formulate de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii prin Ordinul semnat de miniştrii Ionuţ Stroe şi Nelu Tătaru.

Cele 6 echipe din Liga I care dispun de baze sportive cu unităţi de cazare astfel încât fotbaliştii să rămână în cantonament pe toată perioada pregătirilor şi a desfăşurării campionatului sunt FCSB, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Dinamo, Universitatea Craiova şi Gaz Metan Mediaş. AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane