Fotbal: UEFA a confirmat că echipele pot pierde meciurile din Liga Naţiunilor din cauza COVID-19

Fotbal: UEFA a confirmat că echipele pot pierde meciurile din Liga Naţiunilor din cauza COVID-19

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a confirmat că echipele pot pierde la ''masa verde'' meciurile din Liga Naţiunilor dacă nu vor putea evolua din cauza unor jucători testaţi pozitiv la COVID-19 sau că un rezultat va fi decis prin tragere la sorţi, relatează Reuters.

Forul continental a precizat că meciurile ar putea fi conduse de arbitri care nu vor fi neutri în cazul în care oficialii desemnaţi iniţial ar fi testaţi pozitiv.

Două etape din grupele Ligii Naţiunilor vor avea loc în intervalul 3-8 septembrie, acestea fiind primele meciuri oficiale la nivel de echipe reprezentative din Europa de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, iar UEFA a recunoscut că pregătirile progresează în ciuda ''multor dificultăţi''.

Toate meciurile vor avea loc pe stadioanele stabilite iniţial, cu excepţia partidei dintre Republica Moldova şi Kosovo, care a fost mutată la Parma (Italia), din cauza faptului că Moldova nu recunoaşte Kosovo ca stat independent.

UEFA a precizat că eventualele teste efectuate la COVID-19 efectuate înaintea meciurilor pot face ca un grup de jucători, de oficiali sau echipe întregi să intre în carantină. În cazul intrării în carantină a jucătorilor, UEFA a subliniat că meciul se poate juca atâta timp cât echipa în cauză are 13 jucători disponibili, între care cel puţin un portar.

Dacă o echipă nu are 13 jucători, UEFA a menţionat că va încerca să reprogrameze meciul. Dacă acest lucru nu va fi posibil, comisia de disciplină a forului european va decide rezultatul, iar echipa care este considerată responsabilă pentru nedisputarea jocului va pierde meciul la ''masa verde''.

Dacă niciuna dintre echipe sau ambele sunt considerate responsabile, rezultatul va fi decis prin tragere la sorţi, a anunţat UEFA.

Totodată, Uniunea Europeană de Fotbal a precizat că dacă un oficial va fi testat pozitiv, ar putea să numească ''în mod excepţional un înlocuitor care să fie de aceeaşi naţionalitate cu una dintre echipe şi care să fie sau nu pe lista FIFA''.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 4 septembrie (ora 21:45), la Bucureşti, selecţionata Irlandei de Nord, şi la 7 septembrie (ora 21:45), la Klagenfurt, reprezentativa Austriei, în primele două partide din noua ediţie a Ligii Naţiunilor.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante