Fotbal: UEFA a decis proceduri disciplinare împotriva cluburilor Olympique Lyon și Beșiktaș

Fotbal: UEFA a decis proceduri disciplinare împotriva cluburilor Olympique Lyon și Beșiktaș

Uniunea Europeană de Fotbal a deschis vineri proceduri disciplinare împotriva cluburilor Olympique Lyon și Beșiktaș Istanbul, după violențele care au avut loc joi seara, pe stadionul din Lyon, cu ocazia meciului din prima manșă a sferturilor de finală ale competiției Europa League.

Olympique Lyon va trebui să răspundă în fața comisiei UEFA pentru deficiențele organizatorice, legate în special de separarea suporterilor turci de cei ai echipei gazdă. Clubului francez i se reproșează, de asemenea, invadarea terenului de către fani, "după cel de-al doilea gol marcat de Olympique Lyon", a indicat forul fotbalistic continental într-un comunicat.

Beșiktaș Istanbul va da socoteală pentru "lansarea de proiectele" din tribune, precum și incidentele provocate de fanii săi.

Nu a fost fixată deocamdată nicio dată a audierilor și nici a verdictului, UEFA precizând că va oferi alte detalii legate de acest subiect în următoarele zile.

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a debutat cu o întârziere de 45 de minute, din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique Lyon aflați la peluza sud. Aceștia au dorit să se protejeze de proiectilele și petardele lansate din tribune de fanii turci.

Confruntările dintre fanii celor două formații au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune.

Între 15.000 și 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniți din Franța sau din țările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniți de la Istanbul și cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

Poliția franceză a anunțat că a arestat 12 suporteri ai echipelor Olympique Lyon și Beșiktaș Istanbul în urma incidentelor care au avut loc joi seara, soldate cu șapte răniți.

Olympique Lyon s-a impus cu 2-1 în partida cu Beșiktaș, grație golurilor marcate în finalul jocului de Corentin Tolisso (min.83) și Jérémy Morel (min.84), după ce turci au condus la pauză cu 1-0, după reușita lui Ryan Babel (min.15).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale