Fotbal: UEFA intenţionează în continuare ca EURO 2020 să se dispute în 12 oraşe, asigură un membru al Comitetului Executiv

Fotbal: UEFA intenţionează în continuare ca EURO 2020 să se dispute în 12 oraşe, asigură un membru al Comitetului Executiv

Instanţa conducătoare a fotbalului european intenţionează în continuare ca EURO 2020 să se desfăşoare în această vară în 12 oraşe de pe continent, printre care şi capitala României, în ciuda pandemiei de coronavirus, asigură Rainer Koch, membru al Comitetului Executiv al UEFA, citat de agenţia DPA.

"Obiectivul rămâne acela de a putea menţine modalitatea (de derulare) a evenimentului" a declarat Koch, care îndeplineşte şi rolul de vicepreşedinte al Federaţiei germane de fotbal (DFB).

Oficialul german, în vârstă de 62 ani, a recunoscut totodată că este prea devreme pentru "declaraţii finale", dar a adăugat: "Factorul timp este cel care mă face optimist, efectul vaccinurilor va fi mult mai puternic în câteva săptămâni".

Amânat cu 12 luni din cauza crizei sanitare, EURO 2020 urmează să se desfăşoare în această vară, în perioada 11 iunie - 11 iulie.

"După oprirea competiţiilor interne şi a celor europene la nivel de club, la începutul lunii martie 2020, mi-a fost imediat clar că pericolul existenţial pentru cluburi, ligi şi asociaţii naţionale poate fi evitat doar acţionând împreună şi cu solidaritate", a adăugat Koch.

Diverse informaţii, dezminţite între timp de UEFA, au sugerat că anumite situri ar putea fi abandonate, iar turneul final ar putea fi găzduit de o singură ţară, Pentru a limita necesităţile de deplasare în timpul crizei sanitare mondiale.

Rainer Koch consideră însă că lucrurile s-au schimbat faţă de primăvara lui 2020, existând acum mai multe soluţii în lupta împotriva Covid-19. El şi-a exprimat totodată speranţa că va exista un anumit număr de suporteri pe stadioanele EURO 2020, în cazul în care evoluţia pandemiei va permite acest lucru.

Oraşele desemnate să găzduiască partidele turneului final sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Londra, capitala britanică urmând să organizeze semifinalele şi finala EURO 2020.

Arena Naţională urmează să găzduiască partidele Austria - Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina - Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina - Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiţiei, precum şi un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: www.uefa.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale