Fotbal: Uli Hoeness se simte în continuare respectat, după ieșirea din închisoare

Fotbal: Uli Hoeness se simte în continuare respectat, după ieșirea din închisoare

Președintele clubului german Bayern Munchen, Uli Hoeness, a afirmat că se simte în continuare respectat de personalitățile din lumea fotbalului, dar a adăugat că a devenit mai modest și mai puțin direct în declarații după ce a ieșit din închisoare, unde a fost condamnat pentru fraudă fiscală, scrie Reuters.

Uli Hoeness a fost reales în noiembrie în funcția de președinte al consiliului director al clubului Bayern, după ce a ispășit aproape doi ani de închisoare pentru fraudă fiscală.

Fostul internațional german, în vârstă de 65 de ani, a povestit că printre cei care i-au scris când era în închisoare a fost și Alex Ferguson, fostul antrenor de legendă al lui Manchester United.

"Până acum a fost la fel ca înainte, am primit scrisori de la oameni cu greutate în lumea fotbalului", a declarat Hoeness la Alpensymposium, o conferință dedicată afacerilor și politicii, organizată în stațiunea elvețiană Interlaken.

"Cred că în lumea fotbalului internațional am în continuare o reputație destul de bună, care nu pare să fi avut de suferit", a spus el.

Până în momentul condamnării sale, germanul avea obiceiul să formuleze critici dure, printre țintele sale numărându-se FIFA. "Am și acum părerile mele, dar nu le mai spun atât de mult în public, mai ales când e vorba de politică. Lucrurile prin care am trecut m-au schimbat în mod firesc, am devenit mai chibzuit, tolerant și modest."

El a promis că nu va permite publicarea niciunei cărți despre experiențele sale, deși a avut "multe oferte" în acest sens.

Hoeness a mărturisit că a fost impresionat de încrederea care i-a fost arătată la alegerile din noiembrie, când a fost reales la cârma lui Bayern cu o majoritate covârșitoare.

Oficialul bavarezilor nu a ezitat să spună că "nu este un fan" al măririi numărului de echipe la Cupa Mondială, de la 32 la 48, măsură decisă marți de FIFA. "Pur și simplu, nu cred că în lume sunt 48 de naționale foarte, foarte bune", a comentat el.

Hoeness nu a pierdut prilejul să repete că vrea să audă "mai multă germană" vorbindu-se în vestiarul lui Bayern.

"Arsenal a jucat meciuri fără niciun fotbalist englez, iar pentru mine asta e de neînchipuit", a afirmat oficialul campioanei Germaniei.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia