Fotbal: Un caz pozitiv de coronavirus la UTA Arad

Fotbal: Un caz pozitiv de coronavirus la UTA Arad

Clubul de fotbal UTA Arad, care a promovat în Liga I, a anunţat, miercuri, pe site-ul său oficial, depistarea unui caz pozitiv la coronavirus, după cea de-a opta testare.

''Jucătorii şi staff-ul primei echipe a (clubului) UTA au efectuat o noua testare COVID, cea cu numărul 8 de la instaurarea protocolului medical. Rezultatul uneia din persoanele testate a fost pozitiv. Din acest motiv, tot lotul, staff-ul tehnic şi medical intră în izolare pentru o perioadă de cinci zile, perioadă la capătul căreia urmează retestarea'', a anunţat clubul .

''Cei care vor avea rezultate negative vor relua activitatea, iar în cazul în care vor exista persoane cu rezultate pozitive, acestea vor rămâne în continuare în izolare'', a mai precizat UTA.

Gruparea arădeană a anunţat, totodată, anularea meciului amical cu CFR Cluj, programat vineri, la Cluj-Napoca.

Acesta este primul caz pozitiv la coronavirus dinaintea noului sezon al Ligii I, în afara celui al antrenorului echipei Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, testat pozitiv după încheierea stagiunii trecute.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. Din acest motiv nu s-au putut disputa toate meciurile din ediţia trecută a campionatului.

De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişoara.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum şase cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal. AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale