Fotbal: Uniunea Europeană somează cluburile Real Madrid și FC Barcelona să ramburseze ajutoarele de stat

Fotbal: Uniunea Europeană somează cluburile Real Madrid și FC Barcelona să ramburseze ajutoarele de stat

Real Madrid, FC Barcelona și alte cinci cluburi spaniole de fotbal vor fi obligate să ramburseze "ajutoarele publice ilegale" primite în Spania, care au încălcat legislația europeană, conferindu-le un "avantaj inechitabil", a decis luni Comisia Europeană.

La capătul a trei anchete, executivul european "a ajuns la concluzia că măsurile de ajutor public atribuite către șapte cluburi profesioniste le-au oferit un avantaj inechitabil față de alte cluburi".

Pe lângă Real Madrid și Barca, decizia de la Bruxelles vizează, de asemenea, cluburile Athletic Bilbao, Osasuna Pamplona, Valencia CF, Hercules Alicante și Elche.

Spania "trebuie să recupereze ajutoarele publice ilegale de la cele șapte cluburi", a indicat Comisia Europeană, citată de AFP.

"Utilizarea banilor contribuabililor pentru finanțarea unor cluburi profesioniste de fotbal poate genera o concurență neloială", a subliniat comisarul european Margrethe Vestager, însărcinată cu problemele de concurență.

Fotbalul profesionist "este o activitate comercială care rulează sume considerabile și, ca atare, acordarea de fonduri publice trebuie să îndeplinească normele de concurență loială, ceea ce nu este cazul subvențiilor care au făcut obiectul anchetelor noastre", a adăugat doamna Vestager.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”