Fotbal: Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României

Fotbal: Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României

Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal după ce a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, în deplasare, într-un meci din optimi desfăşurat într-un decor hibernal.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Alexandru Cicâldău (3 - penalty), după ce Eduard Florescu l-a fault în careu pe Andrei Ivan în secunda 31.

FC Botoşani a acuzat neacordarea unui penalty în min. 9, la un duel între Alexandru Cîmpanu (fost jucător al moldovenilor) şi Marcel Holzmann.

Universitatea s-a apărat sus în prima repriză şi nu le-a oferit gazdelor nicio ocazie de a periclita poarta lui Mirko Pigliacelli. FC Botoşani a dominat jocul în repriza secundă, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii mari de gol, cea mai periculoasă fiind cea din min. 56, când Pigliacelli a respins şutul lui Florescu.

Meciul s-a desfăşurat în condiţii potrivnice fotbalului, pe o temperatură de -6 grade Celsius (gerul resimţit a fost de -14 grade, conform aplicaţiilor meteo), pe un teren acoperit cu zăpadă şi cu ninsoare viscolită în prima repriză. Jocul a fost întrerupt de două ori în prima repriză (20, 41), pentru refacerea marcajelor terenului.

Meciul a marcat debutul cu dreptul al noului antrenor al Universităţii, grecul Marinos Ouzounidis.

În sferturile de finală s-au mai calificat patru formaţii de liga a doua, Dunărea Călăraşi, Petrolul Ploieşti, Universitatea Cluj şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu, şi trei de Liga I, Chindia Târgovişte, Dinamo Bucureşti şi Astra Giurgiu.

AFC Botoşani - Universitatea Craiova 0-1 (0-1), Stadion Municipal - Botoşani
A marcat: Alexandru Cicâldău (3 - penalty).
Arbitru: Marcel Bîrsan; arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu, Valentin Avram (toţi din Bucureşti); arbitru de rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) - CCA, Andrei Simion (Bucureşti) - FRF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Universitatea Craiova/ facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro