Fotbal: Vardar Skopje şi Levski Sofia, excluse de UEFA din cupele europene

Fotbal: Vardar Skopje şi Levski Sofia, excluse de UEFA din cupele europene

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a exclus cluburile Vardar Skopje şi Levski Sofia din următoarele două ediţii ale cupelor europene, în cazul în care vor obţine aceste calificări, din cauza încălcării regulilor fair play-ului financiar, potrivit forului continental.

Cele două cluburi nu vor putea juca în ediţiile 2019-2020 şi 2020-2021 ale competiţiilor europene intercluburi dacă nu vor dovedi până la data de 31 ianuarie 2019 (Vardar), respectiv 28 februarie (Levski) că şi-au achitat datoriile identificate la data de 30 septembrie anul acesta. De asemenea, grupările au fost amendate fiecare cu suma de 100.000 de euro.

La Levski joacă atacantul român Sergiu Buş, iar în lotul echipei se mai află alţi fotbalişti care au evoluat în Liga I: brazilianul Rivaldinho (ex-Dinamo), portughezul Filipe Nascimento (ex-CFR Cluj, Dinamo)

De asemenea, Sporting Lisabona a fost amendat cu 50.000 de euro pentru că a efectuat anumite plăţi cu întârziere.

Regulamentul fair play financiar a fost introdus în 2011 de UEFA pentru a oprit cluburile să cheltuiască mai mult decât veniturile pe care le generează.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”