Fotbal: Vasile Miriuță (Dinamo) - Nu meritam să pierdem, cei de la FCSB nu au fost cu nimic mai buni ca noi

Fotbal: Vasile Miriuță (Dinamo) - Nu meritam să pierdem, cei de la FCSB nu au fost cu nimic mai buni ca noi

Tehnicianul Vasile Miriuță, care a debutat, duminică seara, la conducerea echipei de fotbal Dinamo, a declarat, într-o conferință de presă, că formația sa nu merita să piardă derby-ul cu FCSB, scor 0-1, deoarece adversarii nu au fost cu nimic mai buni ca jucătorii săi.

"După o înfrângere nu pot să fiu bucuros, dar părerea mea este că am făcut o primă repriză senzațională. Trebuia să intrăm cu avantaj pe tabelă la pauză. Am avut ocazii bune de a marca, însă am luat gol dintr-o fază fixă în condițiile în care cred că ei au ajuns în minutul 30 la noi la poartă. Felicit echipa pentru atitudine și determinare, băieții au făcut exact ce le-am spus. Păcat că am pierdut. Nu meritam să pierdem acest joc. FCSB e echipa de pe locul doi, o echipă bună, însă ei nu au fost cu nimic mai buni ca noi azi. Am pierdut un joc, nu o bătălie, acum trebuie să ne recuperăm repede. Trebuie să strângem rândurile și să mergem mai departe pentru că avem un joc foarte important peste trei zile pe care trebuie să îl câștigăm", a spus Miriuță.

Acesta a adăugat că nu știe când a mai avut Dinamo atâtea ocazii clare de a marca într-un derby. "Am avut bară și alte trei ocazii clare de a marca, plus patru-cinci situații bune. Trebuia să o băgăm în poartă, asta trebuia să facem azi. Eu nu știu când a avut Dinamo într-un meci cu Steaua (n.r. — FCSB) atâtea ocazii clare, și nu pentru că sunt eu antrenor acum. Dinamo merita mai mult azi, dar fortuna nu a fost cu noi azi. Nu vreau să laud eu echipa, dar s-a văzut că meritam mai mult după aspectul jocului. Asta chiar dacă ei au avut un 11 metri, care nu știu dacă a fost sau nu. Penedo ce a făcut azi? A scos un șut pe mijlocul porții al lui Budescu și a apărat un 11 metri, atât. Să îmi spuneți voi alte ocazii ale celor de la FCSB. Băieții au alergat foarte mult, chiar au făcut risipă de efort. Au arătat caracter, ăștia sunt jucătorii care îmi plac mie. Cred că s-a văzut în joc că băieții au reacționat bine la schimbarea de antrenor. Cosmin Contra a făcut lucruri bune aici, dar părerea mea este că echipa a jucat foarte bine azi, ăsta e adevărul. Am luat gol dintr-o fază fixă și asta mă enervează foarte tare, pentru că nu e muncită. Acolo fiecare știa ce trebuie să facă", a afirmat el.

Miriuță a explicat că Paul Anton va rămâne căpitanul echipei Dinamo pentru că are încredere în el. "Anton va rămâne căpitan, am încredere îl el, are atitudine, determinare, e un lider. De asta l-am pus căpitan azi", a explicat tehnicianul.

Echipa de fotbal FCSB a câștigat cu scorul de 1-0 partida cu formația Dinamo disputată, duminică seara, pe Arena Națională din București, în cadrul etapei a 12-a a Ligii I.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia