Fotbal: Victor Angelescu (FC Rapid) - Obiectivul lui Adrian Mutu este salvarea de la retrogradare

Fotbal: Victor Angelescu (FC Rapid) - Obiectivul lui Adrian Mutu este salvarea de la retrogradare

Acţionarul majoritar al clubului FC Rapid Bucureşti, Victor Angelescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul noului antrenor, Adrian Mutu, este salvarea de la retrogradare, iar în sezonul viitor calificarea în play-off şi ocuparea unui loc care să permită participarea în cupele europene.

"Obiectivul a rămas acelaşi, adică să ne salvăm de la retrogradare. Adică să nu avem emoţii, să ajungem la baraj sau ceva... adică vrem să fim la cald cu câteva etape înainte de final. Iar sezonul următor este unul foarte important pentru noi (n.r. - se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea clubului), aşa că vom avea clar obiectiv play-off-ul şi un loc în cupele europene. Acum ne dorim foarte mult să terminăm pe locul 7 sau 8 ca să jucăm acele baraje pentru cupele europene, dar obiectivul trasat lui Adi Mutu este salvarea de la retrogradare", a spus Angelescu la prezentarea oficială a lui Adrian Mutu.

El a menţionat că Adrian Mutu este cea mai bună alegere pe care o putea face. "Adrian Mutu este alegerea pe care am făcut-o împreună cu preşedintele Daniel Niculae. Avem foarte mare încredere în el, nouă ne-a plăcut ce fel de antrenor e, dar şi stilul de joc. Ştim că e un antrenor care poată să ţină fără probleme vestiarul şi pot spune că este cea mai bună alegere pe care puteam să o facem. Îi urez succes şi să rămână cât mai mult la Rapid", a afirmat el.

Finanţatorul i-a mulţumit fostului antrenor Mihai Iosif pentru munca depusă la Rapid: "Îi mulţumesc pe această cale lui Mihai Iosif pentru toată perioada petrecută la club. Îmi este un prieten drag, a avut nişte rezultate senzaţionale, ne-a promovat când nu credeam că se mai poate şi apoi a avut nişte rezultate foarte bune şi în Liga I. Dar asta e viaţa de antrenor şi mai devreme sau mai târziu se întâmplă şi astfel de lucruri, dar eu îi urez succes şi ştiu că va rămâne unul dintre noi".

Fostul internaţional Adrian Mutu a fost instalat, miercuri, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal FC Rapid, el semnând un contract valabil până în vara anului 2023.

El îl înlocuieşte în funcţie de Mihai Iosif, tehnician al cărui contract a fost reziliat, miercuri, de conducerea clubului după înfrângerea cu 3-2 din partida cu FC U Craiova 1948.

Mutu a fost antrenorul formaţiei FC U Craiova 1948 în perioada mai - octombrie 2021, după ce anterior condusese din postura de selecţioner echipa naţională Under-21 a României, în perioada ianuarie 2020-martie 2021. El le-a mai pregătit în trecut pe FC Voluntari şi echipa U21 a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite). Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relaţia echipei naţionale cu cluburile din ţară şi din străinătate.
AGERPRES (A, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria