Fotbal: Victorie istorică pentru Şahtior Doneţk pe terenul lui Real Madrid, în Liga Campionilor

Fotbal: Victorie istorică pentru Şahtior Doneţk pe terenul lui Real Madrid, în Liga Campionilor

Echipa ucraineană de fotbal Şahtior Doneţk a reuşit o victorie istorică în faţa formaţiei Real Madrid, cu scorul de 3-2, miercuri seara, pe Estadio Alfredo Di Stefano, într-un meci din Grupa B a Ligii Campionilor la fotbal.

Foto: (c) Juan Medina/REUTERS


Campioana Ucrainei a făcut o primă repriză de excepţia şi conducea cu un neverosimil 3-0 la pauză, graţie golurilor marcate de Tete (29), Raphael Varane (33, autogol) şi Manor Solomon (42). Tete a marcat un gol şi a fost decisiv la celelalte goluri, iar în repriza secundă a ratat singur cu portarul la scorul de 3-2.

Foto: (c) Juan Medina/REUTERS


Real a încercat o ''remontada'' după pauză, dar a eşuat de puţin. Luka Modric (54) a marcat primul gol al echipei antrenate de Zinedine Zidane, iar Vinicius Junior (59) a înscris la doar câteva secunde după ce a intrat pe gazon. Madrilenii au alergat după egalare şi a părut că au reuşit-o în min. 90+3, prin Fede Valverde, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Vinicius.

Şahtior a aliniat în acest meci nu mai puţin de opt jucători de 23 de ani sau mai tineri.

Foto: (c) Leonhard Foeger/REUTERS


În Grupa A, RB Salzburg a remizat acasă cu Lokomotiv Moscova, 2-2. Dominik Szoboszlai (45) şi Zlatko Junuzovic (50) au marcat golurile campioanei Austriei, în timp ce pentru echipa rusă au înscris Eder (19) şi Vitali Lisakovici (75).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina