Fotbal: Viitorul lui Zidane la Real Madrid atârnă de un fir de păr (presă)

Fotbal: Viitorul lui Zidane la Real Madrid atârnă de un fir de păr (presă)

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Zinedine Zidane, este aspru criticat după eşecul de marţi, 0-2 pe terenul lui Şahtior Doneţk în Liga Campionilor, poziţia lui devenind foarte fragilă cu o săptămână înaintea unui meci decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale acestei competiţii, transmite AFP.

După înfrângerea de marţi, tehnicianul, sub contract până în 2022, a asigurat că "nu va demisiona", însă miercuri dimineaţă ansamblul presei spaniole a speculat în legătură cu o eventuală plecare a sa de la Real.

Cele mai dure sunt ziarele catalane. "Criză totală", scrie pe prima pagină cotidianul Sport, potrivit căruia "proiectul Zidane arată semne de epuizare şi lumea se gândeşte deja la demiterea sa de pe Bernabeu".

"Din rău în mai rău", comentează El Mundo Deportivo, care subliniază că "Zidane este mai încolţit ca oricând". Ziarul spaniol AS afişează pe prima pagină: "Situaţie limită. Zidane iese foarte afectat de pe urma ei."

Nu totul este însă pierdut pentru "Zizou" şi Real, care se califică în optimi în caz de victorie acasă în meciul de miercurea viitoare cu Borussia Moenchengladbach, actualul lider al grupei. Madrilenii pot chiar să câştige grupa dacă o înving pe Borussia, iar Şahtior pierde cu Inter Milano în ultima etapă a fazei grupelor.

În acest sezon, Real are cinci înfrângeri în 15 meciuri în toate competiţiile, un lucru neobişnuit pentru Zidane, ce este foarte respectat la Madrid după ce a câştigat Liga Campionilor trei ani la rând, între 2016 şi 2018.

Florentino Perez, preşedintele lui Real, "nu se vede în poziţia de a trebui să-l concedieze", scrie Marca, adăugând că demisia francezului este dorită de detractorii săi "dinăuntrul şi din afara" clubului.

"Dacă echipa nu se califică săptămâna viitoare în optimi, va fi greu ca Zidane să continue s-o antreneze pe Real Madrid, fiindcă nicio legendă nu poate încasa şocul unui asemenea dezastru", adaugă ziarul, în condiţiile în care Real a trecut de faza grupelor la toate participările sale în Liga Campionilor.

Zidane este departe de a fi responsabil de toate problemele de acum ale lui Real: accidentările recurente ale lui Eden Hazard, care ar fi trebuit să fie marea vedetă în atac după venirea sa anul trecut, accidentarea indispensabilului căpitan Sergio Ramos, perioada proastă prin care trece Raphael Varane, inevitabilul declin al generaţiei Kroos-Modric-Casemiro-Marcelo, între altele, şi aşteptata primenire a lotului, împiedicată de o pandemie mondială.

Zidane ar putea fi eventual acuzat pentru faptul că tinerii brazilieni Rodrygo şi Vinicius întârzie să se impună la cel mai înalt nivel.

Presa spaniolă caută un înlocuitor pentru Zidane şi aminteşte numele lui Mauricio Pochettino şi Raul Gonzalez.

Zidane, care a demisionat în 2018 imediat după a treia Ligă a Campionilor câştigată în tot atâţia ani, nu se vede părăsind corabia în plină furtună.

"A mai rămas un meci de disputat, pe care trebuie să-l câştigăm. Am energia necesară şi voi da totul, aşa cum am făcut mereu, la fel şi jucătorii. Am mai avut momente delicate în trecut şi vor exista mereu momente dificile la acest club. Este o serie de rezultate negative, însă trebuie să ridicăm capul şi să ne gândim la următorul meci. Nu există altă soluţie", a spus Zidane după eşecul de marţi. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante