Fotbal: Xavi îşi doreşte să revină la FC Barcelona, dar aşteaptă o înţelegere între cluburi

Fotbal: Xavi îşi doreşte să revină la FC Barcelona, dar aşteaptă o înţelegere între cluburi

Xavi Hernandez, actualul antrenor al echipei de fotbal Al-Sadd (Qatar), a declarat că este nerăbdător să revină la FC Barcelona, unde a cunoscut gloria ca jucător, dar aşteaptă o înţelegere între cele două cluburi, transmite AFP.

''Abia aştept să ajung acasă, aşa cum vă puteţi imagina, dar este o problemă de respect. Am un contract şi cele două cluburi trebuie să se pună de acord. Eu sunt foarte optimist, am fost foarte clar în ce îmi doresc. Cred că este o problemă de ore sau de zile'', a declarat Xavi în urma remiza lui Al-Sadd cu Al-Duhail (3-3), la o săptămână după demiterea antrenorului olandez Ronald Koeman de pe banca tehnică a catalanilor.

Preşedintele clubului Al-Sadd, Turki al-Ali, a declarat miercuri că ţine să-l păstreze pe antrenorul Xavi Hernandez, care are un contract până în 2023, în timp ce o delegaţia a Barcelonei a început în aceeaşi zi o vizită la Doha pentru a obţine o înţelegere. Rafa Yuste, vicepreşedintele sportiv al catalanilor, şi directorul de fotbal Mateu Alemany sunt cei mai proeminenţi oficiali catalani care au ajuns în Qatar.

Xavi, dublu campion european şi campion mondial cu naţionala Spaniei, are o clauză de reziliere de 5,8 milioane euro.

Turki al-Ali a declarat: ''Poziţia clubului nostru a fost clară încă de la început; noi vrem să-l păstrăm pe antrenorul nostru Xavi şi nu ne putem lipsi de el în acest moment delicat al sezonului'', în timp ce componenţii delegaţiei spaniole asistau la meciul de miercuri al lui Al-Sadd.

Rafa Yuste a declarat că absenţa preşedintelui Joan Laporta nu a deranjat clubul qatarian, cu care Barca are relaţii foarte bune.

Discuţiile dintre oficialii celor două cluburi au început miercuri seara şi vor continua joi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom