Fotbal: Youssoufa Moukoko (Dortmund), cel mai tânăr marcator din istoria campionatului Germaniei

Fotbal: Youssoufa Moukoko (Dortmund), cel mai tânăr marcator din istoria campionatului Germaniei

Youssoufa Moukoko, atacantul echipei Borussia Dortmund, a devenit vineri cel mai tânăr marcator din istoria campionatului de fotbal al Germaniei, marcând la vârsta de 16 ani şi 28 de zile în meciul pierdut cu 2-1 pe terenul lui Union Berlin în etapa a 13-a, anunţă DPA.

Moukoko a lovit bara în prima repriză după o pasă a lui Raphael Guerreiro, dar nu a mai ratat în minutul 60, când l-a învins pe portarul Andreas Luthe. Moukoko, internaţional german de juniori născut în Camerun, a îmbunătăţit mult precedentul record, deţinut de Florian Wirtz, ce a înscris pentru Bayer Leverkusen la vârsta de 17 ani şi 34 de zile.

Atacantul a devenit eligibil pentru prima formaţie a lui Dortmund în ziua în care a împlinit 16 ani, apoi a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Bundesligii şi a Ligii Campionilor.

Union Berlin a punctat prin Taiwo Awoniyi, în minutul 57, şi Marvin Friedrich (78). Borussia a suferit prima înfrângere după numirea antrenorului Edin Terzic.

În clasament, Dortmund este pe locul 4, la 6 puncte de liderul Bayer Leverkusen, ce va primi sâmbătă vizita campioanei Bayern Munchen.

Înaintea pauzei de iarnă, Union Berlin este pe un surprinzător loc 5, la un singur punct de Dortmund.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”