Fotbal: Zaha (Crystal Palace), ţinta abuzurilor rasiste online după victoria cu Manchester City

Fotbal: Zaha (Crystal Palace), ţinta abuzurilor rasiste online după victoria cu Manchester City

Atacantul Wilfried Zaha, de la Crystal Palace, a fost ţinta atacurilor online rasiste după meciul câştigat sâmbătă de londonezi pe terenul lui Manchester City (2-0) în Premier League şi a postat câteva capturi de imagine la comentariile primite, transmite Reuters.

Zaha, autorul primului gol de pe Etihad Stadium, a fost doborât de Ayemric Laporte, care a primit direct cartonaşul roşu în prelungirile primei reprize.

Internaţionalul ivorian a postat imagini ale mesajelor cu tentă rasistă pe care le-a primit pe Instagram după meci şi a cerut companiilor care gestionează reţelele de socializare să ia problema în serios.

''Nu mă deranjează abuzul pentru că în zilele noastre vine cu meseria pe care o fac, deşi nu este o scuză, dar culoarea mea va fi întotdeauna adevărata problemă, dar este în regulă pentru că mereu voi fi NEGRU şi MÂNDRU. Vorbeşte-mi când iei această problemă în serios'', a scris Zaha pe Instagram.

Facebook, care deţine Instagram, nu a avut un răspuns la solicitarea Reuters în acest caz.

Mai mulţi jucători au fost ţinta abuzurilor online rasiale în ultimele luni, mai ales în Premier League, iar forurile fotbalului englez au cerut companiilor social media să ia măsuri ferme pentru a rezolva problema.

Instagram a comunicat că a luat noi măsuri, iar Twitter a anunţat că îşi va continua eforturile după ce a luat o serie de măsuri în cazurile de abuzuri din fotbalul britanic.

La începutul anului, Zaha a anunţat că va renunţa la gestul de îngenunchiere dinaintea meciurilor din Premier League, ca parte a unei campanii anti-rasism din fotbalul englezesc, din cauză că sensul gestului ''degradant'' s-a pierdut.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...