Fotbal: Zambia a eliminat Germania, la Mondialele sub 20 de ani din Coreea de Sud

Fotbal: Zambia a eliminat Germania, la Mondialele sub 20 de ani din Coreea de Sud

Echipa Zambiei a produs o mare surpriză în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal pentru jucători sub 20 de ani, din Coreea de Sud, eliminând cu scorul de 4-3, în prelungiri, formația Germaniei, după ce fusese egalată la 3 în minutul 90+4.

Germania chiar deschisese scorul, prin Philipp Ochs, dintr-o lovitură liberă, în minutul 37, dar în minutul 50 Emmanuel Banda a egalat. Zambienii au luat apoi conducerea în minutul 68, prin Fashion Sakala, apoi și-au mărit avantajul la 3-1, prin Enock Mwepu (86), crezându-se învingători.

Însă germanii au reușit 2 goluri în 5 minute (Suat Serdar, în minutul 89, și rezerva Jonas Arweiller, minutul 90+4), dar în prelungiri africanii și-au asigurat calificarea pentru prima oară în sferturile de finală, printr-un gol marcat de Shemmy Mayembe.

În sferturile de finală ale Mondialului U20 au mai obținut până în prezent calificarea Uruguay (1-0 cu Arabia Saudită) și Anglia, care a eliminat cu 2-1 Costa Rica.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...