Fotbal/Coronavirus: Antrenorul echipei Leganes susţine că reluarea campionatului Spaniei se va produce pe 20 iunie

Fotbal/Coronavirus: Antrenorul echipei Leganes susţine că reluarea campionatului Spaniei se va produce pe 20 iunie

Antrenorul echipei Leganes, Javier Aguirre, a afirmat, joi, că reluarea campionatului de fotbal al Spaniei va avea loc pe 20 iunie pentru a putea fi încheiat la finele lunii iulie, deşi La Liga refuză să confirme aceste date, informează AFP.

Tehnicianul mexican a declarat pentru un cotidian sportiv din ţara sa, Marca Claro, că a fost informat în legătură cu acest calendar după două luni de suspendare din cauza epidemiei de coronavirus.

"Avem deja o dată de reluare de campionatului: pe 20 vom relua La Liga şi în cinci săptămâni vom termina, oficial pe 26 iulie", a explicat el.

Antrenorul mexican a adăugat că ultimele 11 etape vor avea loc în ritm de două pe săptămână: sâmbăta şi duminica, miercurea şi joia.

"Liga m-a informat oficial şi sunt foarte bucuros pentru că noi am programat deja antrenamente. Vom începe de mâine (vineri), iar din fericire testele au fost concludente", a adăugat el.

Liga spaniolă de fotbal nu a comunicat calendarul său, afirmând că se concentrează pe organizarea reluării antrenamentelor.

Guvernul a anunţat un plan de relaxare a restricţiilor pentru echipele profesioniste de fotbal, care le permite într-o primă fază să se antreneze separat, cu maximum şase jucători pe teren.

Fazele următoare prevăd antrenamente în grup redus, apoi în grup mai larg. În a patra fază, meciurile vor fi permise, cu condiţia să nu depăşească participarea a 400 de persoane.

La Liga a propus, totodată, încheierea sezonului cu porţile închise.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...