Fotbal/Coronavirus: Autorităţile germane sunt de acord cu reluarea sezonului în Bundesliga

Fotbal/Coronavirus: Autorităţile germane sunt de acord cu reluarea sezonului în Bundesliga

Germania se pregăteşte pentru reluarea campionatului naţional de fotbal începând din această lună, cu porţile închise, conform unui proiect de acord între cancelarul Angela Merkel şi autorităţile regionale, obţinut miercuri de AFP.

Reluarea meciurilor din prima şi a doua divizie din Bundesliga, pentru a "limita daunele economice", este considerată "acceptabilă" începând din cursul acestei luni, cel mai probabil pe 21 mai, conform presei germane, data oficială urmând să fie stabilită astăzi (miercuri).

În acest caz, Germania va fi primul campionat european major care îşi va relua competiţia, în condiţiile în care Franţa a pus deja capăt sezonului săptămâna trecută, iar Anglia, Spania şi Italia speră în cel mai bun caz într-o reluare în cursul lunii iunie.

Decizia de relansare a Bundesligii urmează să fie confirmată miercuri, în cursul unei videoconferinţei între cancelar şi şefii guvernelor regionale, care au ultimul cuvânt în privinţa autorizării evenimentelor sportive pe teritoriul lor.

"Reluarea competiţiilor urmează să fie precedată de o carantină de două săptămâni, dacă este necesar sub forma unor tabere de antrenament", conform proiectului de acord.

Liga germană de fotbal (DFL) pledează de mai mult timp pentru această reluare, vitală pentru supravieţuirea economică a unui sector cu 56.000 de angajaţi în Germania. DFL a prezentat puterilor publice un protocol sanitar foarte strict, bazat pe multiplicarea testelor de depistare a coronavirusului, care ar permite relansarea competiţiei cu riscuri cât mai mici.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, consideră că acest protocol "este coerent şi poate servi chiar drept model pentru alte sporturi".

Dacă ultimele nouă etape din Bundesliga (prima şi a doua divizie) se vor putea disputa, cluburile germane vor recupera 300 milioane euro din drepturile de televizare, sumă care va mai compensa pierderile din această perioadă, în condiţiile în care 12 dintre cele 36 de echipe din primele două ligi sunt în pragul falimentului, conform presei sportive germane.

DFL a convocat pentru joi o adunare generală în videoconferinţă, în cadrul căreia urmează să fie finalizat planul de reluare a competiţiei.

Înainte de oprirea sezonului, după etapa a 25-a, Bayern Munchen era lider al clasamentului, cu un avans de patru puncte faţă de Borussia Dortmund, bavarezii vizând al optulea lor titlu naţional consecutiv.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mhiai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

4 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate